Zenica

Potpisan Kolektivni ugovor u oblasti zdravstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan Kolektivni ugovor u oblasti zdravstva u ZDK – Kako je potvrđeno Zenicablogu, potpisan je usaglašeni Kolektivni ugovor u oblasti zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu, čime su izbjegnuti mogući štrajkovi, obustave rada, ali i tužbe. Prema prvim informacijama, u osnovi je prihvaćen je federalni granski Kolektivni ugovor u oblasti zdravstva, uz nekoliko izmjena poput one da radna sedmica umjesto 40 iznosi 37,5 sati sedmično, ne računajući dežure…da je osnovica satnice 2,35, da su koeficijenti od 1-4,4.

Kako ističu potpisnici, ukoliko se ugovor bude poštovao neće biti tužbi zaposlenika iz oblasti zdravstva, a njegovo potpisivanje je bilo neophodno, jer je aktuelni prestao da važi, čime je ozakonjen rad i napravljen kompromis u kojem je primaran bio dijalog, dogovor i kompromis svih strana. Potpisnici su Esad Hasaničević u ime Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu ZDK i ministar zdravstva u Vladi ZDK Dragoljub Brenjo.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno