Info

Potpisan drugi ugovor o modernizaciji dijela regionalne ceste kroz vikend naselje Ponijeri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U kabinetu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Danijela Pašića potpisan je ugovor o nastavku izvođenja radova na modernizaciji dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri R466 Kakanj-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri U vrijednosti 300.000,00 KM sa PDV-om, a prema ranije potpisanim okvirnim sporazumom.

Ugovor su potpisali direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste ZDK Rasim Kovač i direktora preduzeća MGV Gradnja d.o.o. Zavidovići Mirsad Valjevac.

Rok za izvođenje radova koji su predmet ovog ugovora je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

– S obzirom da je riječ o rekonstrukciji saobraćajnice kroz vikend naselje Ponijeri koje predstavlja značajan turistički potencijal te jedini ski centar ove vrste u ZDK, smatram da ovakvi projekti zaslužuju podršku Vlada ZDK-a. Shodno tome, danas je potpisan i ugovor br. 2 o nastavku modernizacije pomenute dionice regionalne ceste kako bi ovaj projekat poslužio svojoj svrsi, sa početkom i završetkom svih radova do nove zimske sezone – rekao je ministar Pašić.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno