Info

Postignut dogovor Vlade o kolektivnom ugovoru sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu

Postignut dogovor Vlade o kolektivnom ugovoru sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu  – Tim Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koji je predvodio Dragoljub Brenjo, ministar zdravstva i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH –KP ZDK su nakon pregovora postigli dogovor o svim bitnim elementima Kolektivnog ugovora između ovog sindikata i Vlade ZDK.

U četvrtak, 21.12.2017. godine u 13,00 sati, u Uredu Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog Kantona će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o usaglašavanju teksta Kolektivnog ugovora između Vlade ZDK i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH –KP ZDK.

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona je izrazio zadovoljstvo što je postignut sporazum i sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH –KP ZDK, nakon što je već potpisan Kolektivni ugovor sa Samostalnim strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije.

Na ovaj način Vlada ZDK je ispunila obećanje da će u mandatnom periodu poboljšati socio-ekonomski status zaposlenih u zdravstvu kao i uvjete rada.

Press služba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem