Nogomet

Postignut dogovor s Brekalom, sutra svi na Bilino!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometni klub Čelik danas je održao vanrednu press konferenciju na kojoj su se javnosti i prisutnim medijima obratili član Upravnog odbora Robert Jonjić, v.d direktora Emir Čerim i šef stručnog štaba Pavle Skočibušić. Povod konferencije je novonastala situacija oko dugovanja prema Slavku Brekalu.

“Dug prema ovom igraču je star dvije godine. Kontakt je uspostavljen ranije, a jučer je dogovoren reprogram o izmirenju duga na tri rate od kojih je prva u najvećem iznosu isplaćena odmah – kazao je Robert Jonjić na početku konferencije. Shodno tome, neupitno je odigravanje sutrašnjeg susreta na Bilinom Polju protiv ekipe FK Famos.

“Na veliku žalost Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića, Čelik je uspješno riješio i ovu obavezu prema Slavku Brekalu. Vrlo je teško razumjeti kršenje Sporazuma i svu ovu situaciju, međutim, mislim da su namjere Grada i Gradske uprave, sada, poprilično jasne. Htjeli su, dakle, na bilo kakav način da nas dovedu „pred zid“ i da ostanemo novca kroz kršenje Sporazuma.“

Proteklih 15-tak dana Upravni odbor je radio na sakupljanju novca za isplatu dijela duga, u čemu su im pomogli klupski sponzori, donator, navijači i Vlada Zeničko-dobojskog kantona, kojima će se klub naknadno putem objava i javno zahvaliti. Klub je ove godine isplatio 180.000 KM na ime od ranije preuzetih dugovanja, a u međuvremenu se servisiraju sve tekuće obaveze prema radnicima, igračima, dobavljačima i poreznim institucijama i to sve bez podrške Gradske uprave Grada Zenica. Podsjećamo, Grad Zenica duguje 148.000 KM Nogometnom klubu Čelik za naplaćena sredstva od iznajmljivanja poslovnih prostora na Stadionu Bilino polje, a koja s kamatama iznose vise od 153.000 KM. Klub je zbog tog duga pokrenuo i sudski spor sa Gradskom upravom Zenica.

“Isplata duga prema Brekalu veoma je važan korak za stabilizaciju Nogometnog kluba Čelik. Njegova potraživanja bila su i najveća od svih nogometaša kojima se još duguje.”

“Ja se stvarno nadam da nas Zeničani i navijači ovog kluba neće ostaviti na cjedilu kao što nas je ostavila Gradska uprava. Zaista se nadam da ćemo sutra pokazati taj ‘zenički inat’ i da će ovo probuditi želju za ovim klubom, koji je konačno naš, transparentan i klub koji može biti primjer mnogima u državi i na Balkanu. Najbolji način na koji ćete se zahvaliti nama koji spašavamo simbol ovog Grada je dolazak na sutrašnju utakmicu. Nećemo posustati ni pred jednom preprekom koja pred nama, ni da se ovo ime ugasi, da se istopi ovaj Čelik koji se kalio 75 godina.” – kazao je v.d direktor Emir Čerim.

Trener Pavle Skočibušić dotakao se utakmice koje se sutra igra na Bilinom polju, s početkom od 16:30h. “Mi imamo dosta mladu ekipu i ljudi treba da razumiju da će biti kikseva, ali da ćemo braniti boje ovog kluba; da ćemo ostavljati srce na terenu, da ćemo davati sve od sebe. To vam garantujem. Za sutrašnju utakmicu će u konkurenciji biti i Besim Kolić i Aladin Isaković.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno