Želiš li biti dio tima prvog community radija? Želiš li da se tvoj glas čuje? Spreman si da doprinosiš svojoj zajednici? Ukoliko si spreman da učiš, proširiš svoje znanje ili stekneš iskustvo, a imaš između 16 i 25 godina, ispuni svoju PRIJAVU do nedjelje 22.05.2016. Iskustvo nije neophodno, ukoliko je potrebno mi ćemo ti obezbijediti edukaciju. Nakon zatvaranja prijava svi aplikanti/ce će biti obavješteni o rezultatima.

KLIKNI OVDJE DA APLICIRAŠ

Radio Active Zenica traži volontere/ke:
voditelje i voditeljice emisija (vode minimalno jednu radijsku emisiju od 2 h sedmično koju prema svojim afinitetima kreiraju uz podršku tima, dolaze na redakcijske sastanke jednom sedmično i pružaju podršku svim aktivnostima radija i organizacije Naša djeca Zenica)

saradnike i saradnice za web (prate i izvještavaju o dešavanjima u našem gradu, pronalaze pozitivne priče, te prate i promoviraju rad naše organizacije i drugih NVO;  također dolaze na redakcijske sastanke jednom sedmično)

tehničku ekipu (tehnička ekipa zadužena je za rad u studiju, snimanje emisija, jinglova, montažu, te dolaze na redakcijske sastanke jednom sedmično)

–  fotografe i fotografkinje (u saradnji sa saradnicima za web fotografiraju dešavanja u našem gradu, te prate rad naše organizacije i drugih NVO, takođe dolaze na redakcijske sastanke jednom sedmično).

KLIKNI OVDJE DA APLICIRAŠ

Radio ActiveNaša djeca Zenica je prvi community radio (alternativa javnim, komercijalnim medijima). To je prvi radio koji se uspio odvojiti od političkog, ekonomskog i profitabilnog interesa u isto vrijeme. Ovo je jedna od prvih radio stanica čiji program uređuju i vode djeca i mladi koji svojim aktivizmom na dobrovoljnoj bazi doprinose razvoju naše zajednici. Od osnivanja radija, od 2011. godine do danas, 89 osoba kreiralo je program radija, od toga 30 djece i 59 mladih od 18 do 26 godina. Više o radiju i organizaciji pročitaj na navedenim linkovima.

KLIKNI OVDJE DA APLICIRAŠ