Ljudi

Posljednji oproštaj od Dinke Delić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rodbina, prijatelji, poznanici i kolege Dinke Delić okupili su se danas u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) u Zenici da se prisjete životnog puta i uspjeha pedesetjednogodišnje Zeničanke, koja je preminula prošle sedmice na radnom mjestu u Sarajevu. Dinka je osnovnu i dvije srednje škole, Upravnu i Muzičku, završila u rodnoj Zenici. Poznanici kažu da je uvijek bila nasmijana i vedra duha.

Osim muzike, škole, voljela i trenirala ritmičku gimnastiku, a onda i košarku. Izvjesno vrijeme je bila i nastavnik muzičke kulture. Cijela tadašnja država upoznala je olimpijske 1984. kada je izabrana za Miss Jugoslavije, što joj je otvorilo put na modne piste Njemačke, Francuske, Italije i SAD. Na današnjoj komemoraciji dirljivim i emotivnim govorom od Dinke se oprostila njena kćerka Naomi. Sinovi Dinkine sestre Amre, Aleks i Filip, oprostili su se također od svoje tetke, iskrenim, dječijim riječima, baš kao što su to uradili i njene kolege iz Muzičke škole, Foruma građana Zenice…

Dženaza umrloj Dinki Delić klanjana je ispred Čaršijske džamije u Zenici poslije ikindija-namaza, a potom će ukop biti obavljen na Gradskom groblju Prašnice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno