Kultura

Posljednja ovogodišnja radijska emisija “Da svi budu (za)jedno”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tokom 2021. godine mladi Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici, uz podršku Misije OSCE-a uređivali su i vodili prvu međureligijsku omladinsku emisiju u BiH “Da svi budu (za)jedno”.

Emisija se emitovala jednom mjesečno na talasima omladinskog radija Active, a za cilj je imala biti glasom mladih, kako bi oni samostalno i slobodno formirali i plasirali informacije koje interesuju njihovu populaciju, a tiču se religije te mirovnog i međuvjerskog aktivizma.
Kroz vrijeme emitovanja formirane su razne rubrike, a najzanimljiviji su svakako bili razgovori sa brojnim gostima u studiju. U posljednjoj ovogodišnjoj emisiji gošće su bile muallima Zahira Šarić, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica i sestra Elvira Krišto, predstojnica Samostana sestara Uršulinki u Zenici. Tema razgovora je bila uloga žene u životu Crkava i vjerskih zajednica, sa posebnim osvrtom na mlade. Posljednju emisiju je vodio sekretar OMS-a u Zenici Kenan Hodžić.
Emisiju možete poslušati 16.12.2021. od 18 sati u programu Radija Active na 88.5 FM.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno