Kultura

Posjetite ART KVART – od četvrtka 18. aprila u 16 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjetite ART KVART – od četvrtka 18. aprila u 16 sati – Maršala Tita 22 u Zenici već je dobro poznata adresa ljubiteljima i ljubiteljicama likovne umjetnosti i zeničkim kreativcima. Od 18. aprila postaće još poznatija.

Udruženja „Naš most“ i „Naša djeca“, komšijske i partnerske organizacije sa iste adrese u Titovoj 22, naporno rade na promociji društvenog uključivanja i poštivanja ljudskih prava. „Naš most“ uglavnom okuplja treće životne dobi, dok su „Naša djeca“ usmjerena na djecu i mlade. Iako se bave različitim aktivnostima s različitim društvenim grupama, cilj im je zajednički – potaknuti pozitivne promjene zasnovane na kreativnom radu i društvenom aktivizmu.

Udruženje „Naš most“ vodi umjetničku galeriju u kojoj svoje radove izlažu članovi i članice udruženja, većinom samouki slikari i slikarice treće životne dobi. U bašti udruženja će se tokom proljeća i ljeta održavati kreativne radionice na otvorenom, izložbe, te filmske i muzičke večeri. U prostorijama udruženja „Naša djeca“ često gostuju lokalni muzičari i muzičarke, u čijem muzičkom studiju snimaju muziku. „Naša djeca“ u istom prostoru produciraju i program RadiYo Active, prve community radio stanice u BiH.

Prostorije oba udruženja, te upravo adaptirana bašta udruženja „Naš most“, izrasla su u jedinstven kreativni prostor u Zenici nazvan „Art Kvart“.

Svečano otvorenje zeničkog „Art Kvarta“ biće upriličeno u četvrtak, 18. aprila u 16.00 sati.

Za više informacija o našim aktivnostima posjetite stranice:

http://www.facebook.com/nasmostzenica

https://activezenica.com/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno