Zenica

Posjeta predstavnika zeničkih mjesnih zajednica AMZ-u

Kompanija ArcelorMittal Zenica je upriličila posjetu predstavnika i stanovnika mjesnih zajednica koji gravitiraju našoj Kompaniji. Pozivu su se odazvali mještani i predstavnici iz mjesnih zajednica Tetovo, Podbrežje, Banlozi, Gradišće i Donja Gračanica. Mještani i predstavnici mjesnih zajednica su imali priliku da posjete lokacije na kojima se realizuju tri najvažnija ekološka projekta u ArcelorMittal Zenica. To je bila prilika da iz prve ruke dobiju informacije od osoba koje vode ove projekte o statusu realizacije i očekivanim rokovima završetka projekata.  

 Svi su izrazili svoje zadovoljstvo viđenim kao i nadu da će se projekat ugradnje filtera na Čeličani u sklopu sistema sekundarnog otprašivanja konvertora kao i ugradnja drugog hibridnog filtera na Aglomeraciji realizovati do kraja 2019. godine. Na terenu su imali priliku da vide i prvi od tri gasna kotla koji će činiti novu Toplanu, te se nadaju da će ovaj projekt biti realizovan u skladu sa planom  do oktobra 2020. godine, čime bi se značajno smanjile emisije SO2 i prašine iz ArcelorMittal Zenica.

 Senad Bašić, vijećnik u Gradskom vijeću iz Gradišća, a ujedno i koordinator za mjesne zajednice sjever-jug kaže: “Izuzetno mi je drago što su građani mjesnih zajednica imali priliku da na terenu vide dokle se došlo sa radovima na novim filterima, a takođe i da porazgovaraju sa ljudima koji direktno vode ove projekte. Nama svima je od izuzetnog značaja da fabrika radi jer dosta naših mještana radi ovdje. Takođe, isto tako je bitno da se završe ovi projekti kako bi se smanjile emisije što je moguće više iz fabrike. Mislim da svi zajedno imamo isti cilj, a to je održivost fabrike u Zenici, više zapošljavanja i čišći okoliš.“

 Azra Sivro, direktorica Departmenta za društvenu odgovornost, okoliš i QM kaže: “Drago nam je da su se mještani i predstavnici mjesnih zajednica odazvali našem pozivu. Očekujem da nastavimo saradnju i dalje i biće nam izuzetno drago da nas ponovo posjete kada budemo pustili u rad filtere koji se grade. Kompanija je i ranije organizovala slične posjete i sastanke sa upravom na različite teme: od zapošljavanja do zaštite okoline. Naravo, planiramo nastaviti sa ovom praksom i bliskom saradnjom sa svim mjesnim zajednicama koje gravitiraju našoj Kompaniji i koje su ujedno naše prve komšije. Takođe, planiramo da organizujemo slične posjete i za ostale zainteresovane građane grada Zenice, kao bi na licu mjesta mogli da vide šta se radi i da porazgovaraju sa ljudima koji rade na ovim projektima.“

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem