Zenica

Posjeta predstavnika Raiffeisen banke Osnovnoj školi ”Miroslav Krleža”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjeta predstavnika Raiffeisen banke Osnovnoj školi ”Miroslav Krleža” – Svjetskim danom štednje obilježava se sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara, održan 31. novembra 1924. godine u Milanu, na kojem su predstavnci svjetskih štednih ustanova tražili izlaz iz krize uzrokovane Drugim svjetskim ratom. Na taj način je ustanovljen Svjetski dan štednje kao međunarodni praznik i to upravo sa ciljem popularizacije štednje širom svijeta. Taj dan banke u BiH, kao i banke širom svijeta, nerijetko obilježavaju različitim donacijama i akcijama sa ciljem podizanja svijesti o nužnosti štednje.

O potrebama razvijanja štedioničarske svijesti svoj stav je izrazila i Raiffeisen banka akcijom podjele promotivnih ruksaka i pernica učenicima  II -2 odjeljenja OŠ ” Miroslav Krleža”. Kako je naglasila direktorica poslovnice u Zenici, Azra Memić veoma je važno da djeca od malih nogu razumiju svrsishodnost ekonomične raspodjele džeparca jer će u budućnosti itetako morati razmišljati na koji način najkvalitetnije potrošiti ili uštediti vlastiti novac. Zajedno sa direktoricom posjetili su nas i Amra Talić – Kadrić, lični bankar i Sajid Pračić, mobilni bankar Raiffeisen banke.

Ova posjeta je posebno obradovala naše učenike koji su uživali u svojim novim ruksacima i pernicama, tako da su na samom kraju naše goste su ispratili i prigodnom pjesmicom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno