Info

Posjeta ambasadorice SR Njemačke nj. e. Hohmann Dnevnom centru Visoko

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjeta ambasadorice SR Njemačke nj. e. Hohmann Dnevnom centru Visoko – Dana 12.06.2019.godine, Poslovnu jedinicu Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, Dnevni centar Visoko posjetila je NJ.E. Christiane Hohmann, ambasadorica S.R.Njemače u BiH, buduća ambasadorica Marget Übber te Azra Ramić, Saradnica privrednog i razvojnopolitickog odjeljenja ambasade.

Ambasadorica Hohmann ovom je posjetom zaokružila pružanje podrške Ustanovi, ali i najavila da će nastavak dobre saradnje biti nastavljen i sa novom ambasadoricom Übber u pogledu pružanja stručne pomoći, ali i finansijske pomoći.

S.R.Njemačka od 2006.godine u saradnji sa Zeničko-dobojskim kantonom i općinama kantona pruža pomoć osobama sa poteškoćama u razvoju, a jedan od glavnih ciljeva u budućem peripodu, o čemu se razvaralo sa ambasadoricama je izgradnja Dnevnog centra u Zenici, jer je Zenica kao administrativno-privredni centar kantona jedini grad bez adekvatnog dnevnog centra, sa sistemski riješenim pitanjem pružanja usluga osobama sa poteškoćama u razvoju.Meldina Ugarak v.d. direktorica Ustanove se zahvaljuje na nesebićnoj podršci Ambasade S.R. Njemačke u radu naših Centara i nastavlja uspješnu saradnju u budućim projektima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno