Nogomet

Posebne mjere za utakmicu na Bilinom

Operativni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza BiH i predstavnici nadležnih sigurnosnih organa različitih nivoa, održan je danas u Sarajevu. Sastanak je upriličen na inicijativu NSBiH, a povodom kvalifikacione utakmice za evropsko prvenstvo između BiH i reprezentacije Izraela, koja će 12. juna ove godine biti odigrana u Zenici.

Na sastanku su razmotreni svi aspekti organizacije priprema obje selekcije i organizacije navedene utakmice, s posebnim fokusom na sigurnost svih aktera i gledalaca, saopćeno je iz NSBiH. Imajući u vidu da se radi o utakmici visokog rizika, a cijeneći ukupnu situaciju u državi i regionu, zaključeno je da svi relevantni subjekti trebaju poduzeti odgovarajuće preventivne mjere i aktivnosti kako bi meč protekao u skladu sa propisanim procedurama.

U tom smislu, bit će definisane i posebne mjere koje se odnose na navijače, kako bi blagovremeno bio spriječen svaki pokušaj nedozvoljenih i kažnjivih radnji, o čemu će javnost biti informisana na adekvatan način. NSBiH će u saradnji sa svim nadležnim sigurnosnim strukturama u BiH nastaviti intenzivne organizacione i sigurnosne aktivnosti vezane za meč na stadionu ”Bilino Polje”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem