Biznis

Posao u BiH bio jedna od referenci: ALBA u Singapuru dobila posao najmodernijeg otpadno-reciklažnog sistema 21. vijeka!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ALBA grupacija, jedna od najvećih svjetskih korporacija, koja se sastoji od dva dijela, ALBA i Inteseroh, te više od 200 udružćenih kompanija u Njemačkoj, cijeloj Evropi i Aziji, dobila je od gradskih vlasti Singapura posao u okrugu Jurong, da implementira digitalizirani sistem visokog ekološkom standarda za 500-600 hiljada stanovnika stanovnika, osiguravajući uklanjanje i obradu oko 170 000 tona otpada godišnje.

Digitalizacija odvoza otpada u Singapuru jedan je od najambicioznijih projekata zaštite okoliša u Aziji, rečeno je nakon pobjede na tenderu, jer je Singapur jedan od najmodernijih gradova na svijetu, lider u digitalizaciji.

Dr. Axel Schweitzer, izvršni direktor Alba Group je izjavio da je veliki i častan zadatak učestvovati u razvojnom procesu pomoću “pametnih gradskih rješenja” u oblasti reciklaže i upravljanja otpadom.

– Zajedno s našim lokalnim partnerom, želimo biti ovdje pioniri i izgraditi sistem sakupljanja koji postavlja nove standarde za budućnost, rekao je.

ALBA grupa zajedno sa svojim lokalnim partnerom Wah & Hua Pvt u omjeru 70-30 pobjedila je na tenderu s narudžbenom vrijednošću posla od oko 100 miliona eura. Ltd.

– Cilj Singapura je da postane prva “Zero Waste Nation” (nacija sa nula otpada). To se potpuno uklapa u našu viziju svijeta bez otpada, rekao je prvi čovjek ALBA grupacije.

Zanimljivo je da je među referencama za dobijanje posla i angažman ALBA-e u Zenici, Mostaru i još nekoliko bh. gradova.

Zajedničko ulaganje se uvelike oslanja na pametna gradska rješenja za modernizaciju odvoza otpada za okrug Jurong. U tu svrhu je razvijen „Singapurski program za razvoj smeća“, u kojem će Alba i Wah & Hua prilagoditi inovacije specifičnoj situaciji u Singapuru pod motom „STEP UP Singapur“.

Digitalno upravljanje obilaskom potpomaže otpadnim kontejnerima koji su opremljeni senzorima i nivo prijavljuju u kontrolni centar kompanije. Pojedini kamioni opremljeni su solarnim prostirkama na krovu kako bi se smanjila potrošnja goriva. Nove kamione za Jurong isporučuje njemački proizvođač kamiona Mercedes-Benz. Kako bi povećali recikliranje otpada iz privatnih domaćinstava, koje trenutno iznosi samo dva do četiri posto, Alba nudi aplikaciju – Uz pravilno odvajanje otpada, građani mogu skupljati bonus bodove koje mogu iskoristiti u maloprodaji ili drugim partnerima. Također su prikazane najbliže kante za otpad i stanice za recikliranje, a putem aplikacije se primaju savjeti za ekološko ponašanje, navela je Alba Group.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno