Naše

Posao “stručnjaka” na GGM-u: Ako pratite linije na GGM-u, onda baš i ne možete gdje hoćete

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osobe koje obilježavaju horizontalnu signalizaciju bi trebale imate jasne upute šta i kako trebaju raditi. Ako je već moguće, trebaju imati putnu dokumentaciju. Nikada i nipošto ne bi trebali iscrtavati signalizaciju po nahođenju ili usmenim naredbama.

Ako je suditi po oznakama koje su ovih dana iscrtane na Glavnoj gradskoj magistrali, GGM-u, na Kružnom toku nedaleko od Hrvatskog doma i Hotela “Rudar”, na raskrsnici Školske, Branilaca Bosne i Travničke ceste, ako se krećete iz pravca Travničke, moguće je skretanje samo ka Carini ili ka Školskoj, ali ne i lijevo ka “Tenu” i “Bajri” (ili čak nazad, ka Travničkoj, čemu uz ostalo i inače služe kružni tokovi)

Da li su izvođači radova, pod utjecajem julskih vrućina, naapravili “grešku” koristeći pogrešan šablon za iscrtavanje ili znaju nešto što mi ne znamo, pokazaće dani pred nama. GGM i bez “stručnjaka” ima dovoljno problema sam po sebi, jer nikad nije dobio upotrebnu dozvolu, a ovakvi potezi “struke” ga samo dodatno otežavaju za saobraćaj. Šta će reći neki stranac, ako “posluša” signalizaciju?

Da li će se o ovome oglasiti MUP ZDK, Gradska uprava ili “izvođač radova”, vjerovatno hoće, ali kad ova greška postane viralna. Ili će jednostavno sačekati period da boje izblijede, a ti periodi su sve kraći. U svakom slučaju, “džaba ste krečili”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno