Nesreće

Poruka premijera Novalića povodom sinoćnje nesreće u Staroj jami

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom sinoćnje nesreće u Staroj jami zeničkog Rudnika mrkog uglja, u kojoj je povrijeđen rudar Zehrudin Mahmić, premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, uputio poruku, u kojoj se kaže:
„Izražavam žaljenje zbog ove rudarske nezgode, a povrijeđenom Zehrudinu Mahmiću želim što brže i uspješnije liječenje. Vlada FBiH će, putem nadležnih federalnih ministarstava, učiniti sve da ovaj povrijeđeni rudar bude što efikasnije medicinski zbrinut“.

Ističući opredjeljenje Federalne vlade da nastavi provoditi mjere za povećavnje sigurnost rada u rudnicima, premijer je naglasio da je modernizacija rudnika jedan od primarnih zadataka ove Vlade FBiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Koncerna Elektroprivrede BiH, u čijem sastavu rudnici uglja posluju.

„To je, također, i obaveza prema svim hrabrim rudarima koji predano rade ovaj težak i opasan posao“, kaže se u poruci premijera Novalića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno