Nogomet

Poruka iz NK Čelik: Tri godine rada će stati u jednu utakmicu, jedan stadion, jednog protivnika, te jednu priliku!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poruka iz NK Čelik za ovu nedjelju u 19 h: Tri godine rada će stati u jednu utakmicu, jedan stadion, jednog protivnika, te jednu priliku!

Kao što smo ranije objavili, ove nedjelje, 11.juna 2023.godine od 19 sati, na stadionu Bilino polje u Zenici, biće odigrana uzvratna utakmica baraža za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH.

Sastaju se NK Čelik i NK Klis iz Buturović polja kod Konjica. Da podsjetimo, rezultat prve utakmice, odigrane u Konjicu prije tri dana (srijeda, 7. juni) bio je 1:1 (0:1), strijelac izjednačujućeg gola za „Crno-crvene“ bio je Selim Žuna u 55′, a strijelac za Klis bio je Muamer Vila u 42′. Čelik je imao veliku podršku svojih navijača u Konjicu.

Pobjednik nedjeljnog susreta plasirat će se u naredni rang takmičenja, Prvu ligu FBiH.

Ulaznice su u prodaji po cijenama 6 KM tribina zapad, 5 KM istok i 4 KM jug. Tribina sjever će biti otvorena za gostujuće navijače.

Iz NK Čelik čuli smo optimizam na jučerašnjoj press konferenciji od trenera Armina Duvnjaka, uz neke sugestije za ovaj meč sezone:

– Imamo aktivan rezultat, smatram da smo u Konjicu bili protivnik ali nažalost neke pogreške u zadnjoj liniji naše ekipe su nas skupo koštale. Trenirali smo s akcentom na te greške i uvjeren sam da nam se u nedjelju to neće ponoviti. Imamo kvalitet, ogromnu želju i ne smijemo dopustiti da nam propadne sve dobro što radili kroz cijelu sezonu. Vjerujem da će pozitivna trema uticati na igrače te da ćemo ako Bog da pobijediti –, kazao je Duvnjak

Dodao je da slijedi utakmica o kojoj se razmišlja cijelu sezonu i da očekuje nagradu u vidu rezultata.

– Protivnik je kvalitetna ekipa. Drago mi je što su i naši igrači prihvatili ovaj dvoboj kao da je polufinale Kupa BiH. U Konjicu smo imali malo lošiju realizaciju ali na sreću nismo izgubili. Smatram da smo svojom igrom zaslužili pobjedu. Želim poručiti navijačima ali i igračima da samo zajedničkom pozitivnom energijom možemo na kraju slaviti plasman u Prvu ligu FBiH –, poručio je trener Armin Duvnjak.

Drugi strijelac Čelika u protekloj sezoni sa 18 golova, Ali Međuseljac, na pressu je istakao da je Čelik mnogo bolja ekipa od Klisa.(prvi strijelac Čelika je bio Mirsad Šijerkić sa 20 golova, nap.a.):

– Nažalost nismo uspjeli realizovati prilike. Primili smo gol iz naše greške, ali smo se uspjeli vratiti. Svi ćemo dati svoj maksimum u nedjelju i ostaviti srce na terenu kako bi zajedno s navijačima slavili pobjedu i plasman u viši rang – izjavio je pred nedjeljnu utakmicu mladi Ali Međuseljac.

Za kraj, prenosimo dio objave sa oficijelne facebook stranice NK Čelik:

-Ne želimo, ali moramo, konstatovati da su naši momci zaslužili veliku podršku. Zajedno moramo podržati naše igrače do nove pobjede, pobjede koja nas može odvesti u naredni rang takmičenja i nagraditi nas za sav trud tokom prethodne tri godine. Ispunimo Bilino polje!

Navijači već u velikom broju kupuju svoje ulaznice. Očekuje nas spektakl na Bilinom polju, te vas pozivamo da kupite svoje ulaznice na vrijeme.

Ulaznice za utakmicu možete kupiti u objektima naših prijatelja: Caffe bar Šibica, Caffe bar Avanti, Caffe bar Crem, Caffe bar Balgera, Caffe bar Bonaparte i Gradska kafana Zenica -, objavili su na NK Čelik.

E.Imamović

Foto sa NK Čelik/UG Robijaši 1988/arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno