Politika

Poruka i čestitka Nermina Mandre građanima Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poruka i čestitka Nermina Mandre građanima Zenice – Poštovani građani Zenice, kao nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH imam želju da se biračima obratim na potpuno drugačiji način u odnosu na standardne i uobičajene metode – plakate i banere. Uz minimum plakata sa mojom slikom u općem i sveprisutnom koloritu lica i natpisa, odlučio sam da se ljudima obratim jednostavnim i iskrenim pismom.

Neću pisati standardne priče, ko sam, gdje sam, koju sam školu završio, smatram da se o ozbiljnim kandidatima za državni parlament to već zna jer takvi kandidati trebaju imati određenu prepoznatljivost i iskustvo.

Zeničanima želim čestitati na svemu što su postigli proteklih 10 i više godina. Često se stiče pogrešan dojam kako ljudi iz manjih sredina s podozrenjem gledaju na veće gradove i obrnuto. Međutim, generalno to nije tako, a ako ima i takvih razmišljanja to su pojedinačni stavovi i nikako opći.

Zenica je grad bogate industrijske tradicije, te višedecenijski regionalni i kantonalni centar. Naša kakanjska upućenost na Zenicu iznjedrila je posebnu emociju prema središtu našeg kantona, tako da svaki uspjeh Zenice i mi u Kaknju s radošću dočekujemo.

Zenica koja je proteklu deceniju snažno rasla i napredovala izazvala je i naše divljenje. Moderne saobraćajnice, savremene urbane konture, Gradska arena, planovi za budućnost i brojni drugi simboli rađanja nove, savremene Zenice su i razlozi našeg zadovoljstva ovdje u Kaknju.

Poseban razlog zašto Zeničani zaslužuju veliki respekt je Bilino polje kao hram bosanskohercegovačkog reprezentativnog fudbala. U tom smislu Zenica je i naš kakanjski ponos.

Svaka čast Grbavici, ali Zenica je sila!

Postoji i niz drugih poveznica između Kaknja i Zenice poput problema zagađenja zraka, te zajedničke muke koju nosimo na plećima. U tom smislu Kakanj kao mala sredina očekuje i pomoć brojnih zeničkih stručnjaka iz oblasti zaštite okoliša.

Naša poveznica je i putna komunikacija preko Arnauta do Donjeg Kaknja i put preko Mošćanice do Mioča.

Naša poveznica je i Univerzitet u Zenici, i zajednička borba u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995, i Treći korpus, i Sedma muslimanska viteška oslobodilačka brigada…

Kako god izbori završili, za koga god glasali, važno je da ne postoje iskrivljene slike Kaknja prema Zenici i Zenice prema Kaknju.

Važno je graditi lijepe komšijske odnose, prijateljstvo, uzajamnu solidarnost. Važno je jačati veze i saradnju na svim poljima društvenog aktivizma.

Hvala vam.
Nermin Mandra



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno