Info

Porezna uprava: zapečaćena 72 objekta

Poreska uprava Federacije BiH zapečatila je 72 objekta i izdala 134 prekršajna naloga
Poreska uprava Federacije BiH zapečatila je 72 objekta i izdala 134 prekršajna naloga
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porezna uprava: zapečaćena 72 objekta- Poreska uprava Federacije BiH /FBiH/ zapečatila je 72 objekta i izdala 134 prekršajna naloga sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 238.750 KM zbog utvrđenih nepravilnosti kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja.

Iz Poreske uprave FBiH saopšteno je da je juče na prostoru FBiH izvršeno 200 inspekcijskih nadzora u kojima su inspektori Poreske uprave FBiH otkrili 42 neprijavljena radnika i 49 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa.

Inspekcijskim nadzorima bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, građevinarstva, trgovačku, pekarsku i druge uslužne djelatnosti.

Poreska uprava moli poreske obveznike da na bilo koji način ne sprečavaju službena lica Uprave da izvršavaju dužnosti. Sprečavanje inspektora da izvršavaju svoje poslove predstavlja krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora do tri godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno