Zenica

Porezna uprava Federacije reagovala je na javni istup vijećnika u GV Zenica Almira Babajića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porezna uprava Federacije reagovala je na javni istup vijećnika u GV Zenica Almira Babajića – Porezna uprava Federacije reagovala je na javni istup vijećnika u GV Zenica Almira Babajića.

Reagovanje na tekst vijećnika Almira Babajića na Facebook stranici

Porezna uprava Federacije BiH upućuje reagiranje na tekst vijećnika Almira Babajića, objavljen 10. februara 2020. godine na Facebook stranici.

Naplata poreza nije organizovana tortura prema građanima Zenice i  Gradu Zenica. Porezna uprava Federacije BiH nije politička institucija i neće dozvoliti da se preko iste na štetu nepoštivanja zakona prelamaju politički ili lični interesi.

Umjesto što sami sebi postavljate pitanje o dugu od 4.784.956 KM i dajete netačne odgovore čime pokušavate sebi dati značaj i staviti se iznad institucija sistema predlažemo da odgovor na pitanje o iznosu poreznog duga JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica i zašto se dug naplaćuje od Grada Zenica (koji je 83% vlasnik ovog preduzeća) postavite Poreznoj upravi Federacije BiH.

Prije postavljanja pitanja Poreznoj upravi slobodni smo Vam preporučiti da prije toga zatražite od gradonačelnika odgovor i isti javno objavite „Kako je preuzeta autobuska stanica i zašto se dug naplaćuje od Grada Zenice“, a u cilju objektivnog informisanja od rukovodstva JKP „Zenicatrans – prevoz putnika“ d.d. Zenica  obezbjedite pisanu saglasnost da podaci i informacije koje poseduje Porezna uprava ne predstavljaju poreznu tajnu i da se mogu javno objaviti.

Vaša konstatacija “… sad smo sigurni… (persirate li svojoj veličini?) da bi to sve sebi Porezna uprava prisvojila”, je pokazatelj elementarnog neznanja procedura uplate javnih prihoda, jer Porezna uprava ne prisvaja ništa sebi već naplatu javnih prihoda vrši u interesu svih građana. U konkretnom slučaju naplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i zdravstveno osiguranje vrši u interesu radnika u skladu sa zakonom, kako bi se radnicima JKP „Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica na taj način omogućilo uvezivanje penzijskog staža i osigurala zdravstvena zaštita, koja prava nažalost ovi radnici već duže vrijeme nastoje rješiti štrajkom (pa i štrajkom glađu) što to vama izgleda predstavlja političku borbu protiv gradonačelnika i pljačku građana Zenice. O tome ko koga pljačka da li je to Porezna uprava koja naplaćuje poreze i obespravljeni i pokradeni radnici JKP Zenicatrans-prevoz putnika d.d. Zenica, ili oni koji javno pozivaju na neplaćanje javnih prihoda, javnost, a i Vi ćete  nadam se brzo spoznati.

Vaše poimanje „harama“ spoznaćete i dobijenim odgovorima o načinu pruzimanja autobuske stanice…

Drago nam je ukoliko ste, o potkradanju JKP „Zenicatrans- prevoz putnika“ d.d. Zenica, kako pišete, obavjestili Tužilaštvo, i pozivamo Vas da podržite: Poreznu upravu u njenoj zakonitoj aktivnosti da naplati porez i radnike Zenicatransa da ostvare svoja prava.
Pozivamo Vas, uzimajući u obzir da obavljate dužnost vijećnika, javnosti govorite istinu, jer to nam svima najviše nedostaje, a Porezna uprava kako Vama tako i svima koji obnašaju javne funkcije stoji na raspolaganju!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno