Info

Porezna uprava FBiH: Više od pola miliona zaposlenih

Porezna uprava FBiH: Više od pola miliona zaposlenih – Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je objavila podatke o iznosu direktnih poreza, doprinosa, taksi i naknadi u periodu od januara do jula ove godine. Objavili su i podatke o broju zaposlenih u ovom entitetu.

U naznačenom periodu je uplaćeno blizu tri milijarde i 50 miliona maraka – tačnije 3.049.846.477 maraka.

Za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osguranje, te doprinose za slučaj nezaposlenosti je uplaćeno više od dvije milijarde i 86 miliona maraka odnosno 2.086.718.115 maraka.

Pozivajući se na podatke iz jedinstvenog sistema registracije, kontrole i naplate doprinosa, tvrde da je u Federaciji Bosne i Hercegovine zaključno sa 31. julom bilo 535.119 zaposlenih. U ovaj broj nisu uključene osobe koje prihode ostvaruju na osnovu ugovora o djelu, privremenih i povremenih poslova i ugovora o autorskom djelu, saopšteno je iz Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

radiosarajevo.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem