Info

Porezna uprava FBiH izvršila 221 kontrolu i otkrila 64 neprijavljenih radnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porezna uprava FBiH izvršila 221 kontrolu i otkrila 64 neprijavljenih radnika – Porezna uprava Federacije BiH je 17.06.2020. godine izvršila 221 inspekcijsku kontrolu tzv. akciju na području Federacije BiH kojom su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju građevinsku djelatnost, djelatnost priređivanja igara na sreću, pekarsku, trgovinsku, ugostiteljsku i druge uslužne djelatnosti.

Cilj kontrola je bila provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave su kontrolisali 458 zaposlenika kojom prilikom su otkrili 64 neprijavljena radnika, 53 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 10 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 16 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odborenja zapečaćeno je 38 objekata i u 115 inspekcijskih nadzora podneseni su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 277.300,00 KM.

Pozivaju se porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone. Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od 6 mjeseci.

Izvor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno