Odbojka

Porazi odbojkašica ŽOK Željezara i odbojkašica OK Čelik-R u posljednjem kolu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 18. i 19.3. 2023.godine, odigrano je 18. kolo u Superligi FBiH, grupa Jug.

U ovoj ligi iz Zenice nastupaju ekipe ŽOK „Željezara“ i OK „Čelik-R“. Ovo je bilo posljednje kolo ligaškog dijela tamičenja. U proteklom kolu obje zeničke ekipe su doživjele poraze.

Odbojkašice ŽOK „Željezare“ Zenica u Superligi FBiH, grupa Jug, u 18.kolu gostovale su u Ilijašu protiv ekipe OK „Ilijaš“ i doživjele su poraz od 3:0.

Rezultat po setovima:

OK “Ilijaš”- ŽOK “Željezara” Zenica 3:0 (25:14, 25:20, 25:20) =75:54;

ŽOK „Željezara“, nakon 18.kola je na omjeru od sedam pobjeda i devet poraza, šesto mjesto, 21 bod;

Na utakmici u Ilijašu tri igračice ŽOK „Željezara“, koje su činile roster ekipe, kapiten Zerina Šogolj, Adna Šarić i Selma Hodžić su odigrale oproštajnu utakmicu u dresu „Željezare“, a u klubu su provele više od 10 godina.

I za trenera Sulju Hercega ovo je bila oproštajna utakmica, koji je četiri sezone uspješno vodio „Željezaru“, kako na terenu tako i prijateljski, te postigao zavidne rezultate poštujući politiku Kluba i zacrtane ciljeve koji su dati pred njega. Takvim radom i trudom postignuti su mnogi uspjesi, a najvažniji je ulazak u Superligu FBiH. Trener napušta klub zbog privatnih poslovnih obaveza, objavili su na oficijelnoj facebook stranici ŽOK „Željezara“ Zenica.

– Nismo baš zadovoljni osvojenim šestim mjestom na tabeli, naučili smo da se od početka bori za pobjedu, te iz ove prve sezone u Superligi stekli  značajno iskustvo koje ćemo iskoristiti naredne sezone.

Za našu ekipu slijedi zasluženi odmor, osim naše Ane Marije Topalović, koja će se pripremati za utakmicu reprezentacije grupa Jug i Sjever, gdje je ona jedna od odabranih igračica od devet klubova Superlige grupa Jug. Utakmica reprezentacije Sjever-Jug odigrat će se 09.04.2023.god na Ilidži sa početkom u 17 sati.

Sada slijedi pauza, a od 04.maja slijedi nastavak rada sa igračicama. Hvala svim našim članovima i navijačima koji su nas pratili tokom sezone i bili podrška Klubu i igračicama na terenu -, stoji u dijelu saopštenje iz kluba ŽOK „Željezara“ Zenica.

Odbojkašice OK „Čelik-R“ u Superligi FBiH, grupa Jug, u 18. kolu bile su domaćini lideru na tabeli, ekipi OK “Centar ORT” iz Sarajeva i doživjele su očekivan poraz od favorizovanih gošći sa 0:3.

Rezultat po setovima:

OK “Čelik-R” Zenica – OK “Centar ORT” 0:3 (11:25, 12:25, 15:25)= 38:75;

Nakon 18.kola OK „Čelik-R“ je na omjeru pobjeda i poraza 4/12, sedmo mjesto, 12 bodova;

E.Imamović

Foto sa ŽOK Željezara



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno