Odbojka

Porazi odbojkašica ŽOK Željezara i odbojkašica OK Čelik-R na startu prvenstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 07. i 08.10. 2023.godine, startovalo je prvenstvo u Superligi Federacije BiH, grupa Jug. Odigrane su utakmice 1. kola.

U ovoj ligi iz Zenice nastupaju ekipe ŽOK „Željezara“ i OK „Čelik-R“. U proteklom kolu obje zeničke ekipe su doživjele poraze.

Odbojkašice ŽOK „Željezare“ Zenica u Superligi FBiH, grupa Jug, u 1.kolu bile su domaćini ekipi OK „Novi Grad“ iz Sarajeva i doživjele su poraz od 1:3.

Rezultat po setovima:

ŽOK “Željezara” Ze – OK “Novi Grad” Sa 1:3 (11:25, 16:25, 26:24, 12:25 ) – 65:99;

Nakon ove utakmice na oficijelnoj facebook stranici ŽOK Željezara je objavljeno:

– Danas su naše djevojke po prvi put u ovom sastavu odigrale utakmicu I kola grupe jug Superlige OSFBIH, protiv OK” Novi Grad ” iz Sarajeva. Nakon dobro odigrane utakmice gošće su pobijedile rezultatom 1:3, te osvojile prve bodove u ovom kolu. Čestitamo gošćama na pobjedi i želimo im sretan put.

Po prvi put u ovom sastavu nastupila je podmlađena ekipa puna želje, snage i znanja pod vođstvom iskusne trenerice Azre Bajramović.

Ostaje nam da narednu sedmicu dobro iskoristimo na treninzima i pripremimo se za naredno kolo kada nas očekuje derbi kod OK “ČELIK-R“ -.

Odbojkašice OK „Čelik-R“ u Superligi FBiH, grupa Jug, u 1. kolu su gostovale u Sarajevu kod ekipe ŽOK „Bosna“ i doživjele su poraz od 3:0.

Rezultat po setovima:

ŽOK “Bosna” Sa – OK “Čelik-R” Ze  3:0 ( 25 : 19 , 25 : 17 , 25 : 21) – 75 : 57;

U narednom, 2. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći, tj. igra se gradski derbi.

OK “Čelik-R” Zenica – ŽOK “Željezara” Zenica

E.Imamović

Foto sa ŽOK Željezara



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno