Košarka

Poraz Zmajica od Francuske, ali nije kraj borbe na Eurobasketu

Poraz Zmajica u četvrtfinalu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. košarkašice su danas u Strasbourgu odigrale meč četvrtfinala Eurobasketa, ali nisu uspjele da prirede senzaciju protiv Francuske koja je slavila sa 80:67.

Nakon sjajnih izdanja u grupnoj fazi, zatim velike pobjede nad Hrvatskoj u osmini finala, bh. košarkašice nažalost danas nisu uspjele da prirede veliku senzaciju, ali su dobro namučile jednu od najboljih selekcija na svijetu, makar u prve tri četvrtine.

Ko zna kako bi se ovo završilo da je bilo Marice Gajić, no nažalost zbog povrede ponajbolja Zmajica nije nastupala u ovom duelu, pa je uglavnom najviše povukla naša najbolja igračica Joquel Jones, koja je već na poluvremenu imala double-double učinak.

Meč smo otvorili s 4:0, imali smo plus pet najveću prednost u prvom periodu igre, ali je Francuska na prvu dvominutnu pauzu otišla pri vodstvu 18:16, da bi krajem druge četvrtine francuske košarkašice uspjele da naprave razliku i da odu na plus osam (39:31).

Iako je bilo plus 16 polovinom treće četvrtine, uporne izabranice Gorana Loje uspjele su da se vrate i da dođu na minus pet, no onda ponovo Francuskinje krajem ovog perioda igre odlaze na dvocifrenu pednost. Poslije tri odigrane četvrtine Francuska je vodila 63:47.

Ubrzo su domaće košarkašice napravile razliku, stigle i do plu 20, pa je sve bilo gotovo na 4-5 minuta prije kraja.

Nažalost, to je bilo ujedno to. Naše djevojke nisu uspjele više da se vrate, poraz je bio neminovan, ali ostaje nam razigravanje od 5. do 8. mjesta i imamo priliku da izborimo kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ukoliko budemo među šest najboljih.

Što se današnje utakmice tiče, Jones je bila nevjerovatna ubacivši 29 poena uz čak 23 skoka, dok je Tavić ubacila osam, a Babić pet poena. Gruda i Johannes predvodile su Francusku sa po 15 poena, dok je Miyem dodala 14 poena.

Izvor: sportsport.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno