Nogomet

Poraz zeničkog Rudara

Poraz zeničkog Rudara
Poraz zeničkog Rudara
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Druga liga FBiH – grupa Centar. Odigrano 11.kolo. Poraz zeničkog Rudara na Kamberovićima. TOŠK i dalje na čelu tabele. Proteklog vikenda (17. i 18.10.2015.g.) odigrane su utakmice 11.kola u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa „Centar“, sezona 2015/2016. Ovu ligu čini 15 klubova.

U ovom kolu domaći su zabilježili dvije pobjede, gosti, takođe, dvije i dva susreta završena su neriješenim rezultatom, a utakmica u Usori između domaće Usore i Radnika iz Hadžića je prekinuta u 70.minuti kod rezultata 3:2 za domaće, zbog napada jednog gostujućeg igrača na sudiju (izvor NK Usora).

Vodeća ekipa TOŠK-a bila je slobodna u proteklom, 11.kolu, ali je zadržala prvo mjesto. Zenički Rudar zabilježio je novi poraz u Zenici. Domaće pobjede zabilježili su Borac u Jelahu nad ekipom Ilijaša i Mladost u Župči nad Pobjedom, a gostujuće Natron u Zenici nad Rudarom i Žepče u Brezi nad Rudarom. Bez pobjednika su odigrali u Zavidovićima Krivaja i Bosna Sema, te u Hrasnici Famos i Azot.

Nakon 11 .kola lider na tabeli i dalje je ekipa TOŠK-a sa 22 boda. Drugi na tabeli je Radnik sa 19, a treći i četvrti Borac Jelah i Žepče po 18, Famos, Bosna Sema i Mladost, po 17, a Natron 15 bodova.
Zadnji na tabeli je zenički Rudar sa pet bodova (Rudar je odigrao utakmicu manje, nap.a.), a predzadnja Krivaja sa šest bodova.
Zenički Rudar u narednom kolu gostuje kod ekipe Ilijaša.

Donosimo rezultate 11.kola (17. i 18.10.2015.):
Rudar Zenica – Natron 0:3
Zavidovići: Krivaja – Bosna Sema 1:1
Breza: Rudar – Žepče 2:5
Jelah: Borac – Ilijaš 4:0
Hrasnica: Famos – Azot 1:1
Mladost Župča – Pobjeda 2:0
Usora – Radnik 3:2 (prekid u 70. minuti)

U 11. kolu slobodna je bila ekipa TOŠK-a iz Tešnja, jer je ekipa Drine, prvak Bosansko – podrinjskog kantona, odustala je od takmičenja, pa je liga i ove godine „krnja” i broji 15 klubova.

Parovi 12.kola (24./25.10.2015.god.u 13,30 sati):
Ilijaš – Rudar Zenica
TOŠK – Usora
Pobjeda – Žepče
Radnik – Krivaja
Natron – Rudar Breza
Azot – Borac
Bosna Sema – Famos
(Slobodna je ekipa Mladosti iz Župče)

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno