Nogomet

Poraz zeničkog Rudara u Žepču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juče (srijeda 14.10.2015.g.) odigrane su utakmice 10.kola u Drugoj nogometnoj ligi FBiH, grupa „Centar“, sezona 2015/2016. Ovu ligu čini 15 klubova.

U ovom kolu domaći su zabilježili 4 pobjede, gosti jednu, jedan susret završen je neriješenim rezultatom, a utakmica u Tešanjki između Pobjede i Rudara iz Breze nije odigrana, jer gosti nisu doputovali.

Vodeća ekipa TOŠK-a doživjela je iznenađujući poraz kod kuće od Mladosti iz Župče, ali je zadržala prvo mjesto i prednost od tri boda, pošto je prvi pratilac, Radnik iz Hadžića, u proteklom kolu bio slobodan. Zenički Rudar zabilježio je novi poraz u Žepču. Bosna Sema je sa visokih 7:1 pregazila Usoru, a Natron sa 3:0 Borac iz Jelaha. Krivaja je u finišu poklekla u Vitkovićima kod Azota, dok su Ilijaš i Famos odigrali bez golova.

Nakon 10 .kola lider na tabeli i dalje je ekipa TOŠK-a sa 22 boda. Drugi na tabeli je Radnik sa 19, a treći i četvrti Famos i Bosna Sema sa 16, Borac i Žepče imaju po 15, a Mladost 14 bodova.
Predzadnji na tabeli je zenički Rudar sa pet bodova (Rudar je odigrao utakmicu manje, nap.a.), a zadnja Krivaja, takođe, sa pet bodova.
Zenički Rudar u narednom kolu domaćin je ekipi Natrona iz Maglaja.

Donosimo rezultate 10.kola (14.10.2015.):
Žepče: Žepče – Rudar Zenica 2:1
Tešanj: TOŠK – Mladost 2:3
Sarajevo: Bosna Sema – Usora 7:1
Maglaj: Natron – Borac 3:0
Ilijaš: Ilijaš – Famos 0:0
Vitkovići: Azot – Krivaja 1:0
Tešanjka: Pobjeda – Rudar Breza (nije odigrano)
U 10. kolu slobodna je bila ekipa Radnik iz Hadžića, jer je ekipa Drine, prvak Bosansko – podrinjskog kantona, odustala je od takmičenja, pa je liga i ove godine „krnja” i broji 15 klubova.

Parovi 11.kola (17./18.10.2015.god.u 15 sati):
Zenica: Rudar – Natron
Zavidovići: Krivaja – Bosna Sema
Usora: Usora – Radnik
Hrasnica: Famos – Azot
Jelah: Borac – Ilijaš
Breza: Rudar – Žepče
Župča: Mladost – Pobjeda
(Slobodna je ekipa TOŠK-a)

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno