Rukomet

Poraz rukometaša ŠR Čelik junior u derbiju u Kaknju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 12.kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2021/2022, juče, 05.12.2021.godine, u Kaknju su igrali domaća ekipa RK Kakanj i zenička ekipa ŠR Čelik junior

Pobjedu u ovom derbi i komšijskom meču zabilježila domaća ekipa Kaknja.

Rezultat: RK Kakanj – ŠR Čelik junior 25:17 (11:5);

Isključenja: RK Kakanj 14 minuta, ŠR Čelik junior 4 minuta;

 Sastav ekipe ŠR Čelik junior i strijelci:

Amer Ekinović, Anes Suljić 2, Ajdin Tufekčić 1, Demir Šabanović 1, Edhem Grabus 1, Stjepan Baltić 6, Malik Delić 1, Džan Čeljo, Ahmed Sivac 1, Matija Šarić, Filip Ikić, Andrej Matošević 1, Tin Filipović 1, Adnan Balta, Amel Beganović 2; (Treneri Vladimir Zeljko, Ago Grabić i Benjamin Čeljo, službeno lice Dženan Dedić);

Kod Čelik juniora prvi strijelac je bio Stjepan Baltić sa 6, te Anes Suljić i Amel Beganović po 2 gola;

Kod Kaknja najefikasniji Kerim Čabarabdić 7, te Nedim Čamdžić i Haris Limo po 4 gola;

Ovo je četvrti poraz rukometaša ŠR Čelik junior u tekućem prvenstvu, uz sedam pobjeda. Rukometaši Kaknja su ovom pobjedom pretekli na tabeli zenički klub Čelik Junior.

O samoj utakmici u Kaknju, kao i rezultatima omladinskih selekcij kluba, saopštio nam je trener ŠR Čelik junior, Vladimir Zeljko:

-Nažalost poraz, loša igra naših momaka kojima ništa nije polazilo za rukom, mnogo tehničkih grešaka, takođe, puno  profulanih zicera rezultiralo je porazom. Odbrana je bila na jednom solidnom nivou, dok je ekipa totalno podbacila u napadu. Nas očekuje narednog vikenda još jedan derbi kod kuće protiv Jajca u kojem idemo na pobjedu. Proteklog vikenda naši dječaci su igrali utakmice u okviru ORL, sjever, gostovali smo u Zavidovićima kod ekipe Krivaje i ostvarili dvije ubjedljive pobjede i jedan poraz. Inače, naši dječaci u kategoriji 2009. godište i mlađi su lideri na tabeli. Do kraja ima da se odigraju još dva kola i vjerujemo da će naši dječaci ostati na prvoj poziciji , kazao nam je trener Zeljko.

Nakon 12.kola prvi na tabeli je RK Čelik sa 21 bod, druga je „Sloboda 2“ sa 18, treće Jajce sa 16, četvrti Kakanj sa 16, peti Čelik Junior sa 14 bodova i t.d.

U narednom, redovnom 13.kolu (posljednje kolo jesenjeg dijela sezone) ŠR Čelik Junior je domaćin ekipi RK „Jajce“,  dok je drugi zenički ligaš, RK Čelik, slobodan u 13.kolu

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno