Rukomet

Poraz rukometaša ŠR Čelik Junior u derbiju protiv Krivaje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

20.kolo Prve lige FBiH – Poraz rukometaša ŠR Čelik Junior u derbiju protiv Krivaje – U dvorani na Bilmišću u Zenici odigrana je derbi utakmica Prve lige FBiH između domaće ekipe ŠR Čelik Junior i RK Krivaja iz Zavidovića u prisustvu oko 300 gledalaca. Pobjedu u ovom derbiju ostvarili su gostujući rukometaši Krivaje.

Rezultat: ŠR Čelik Junior – RK Krivaja 24:34 (16:14).

Sastav ekipe Čelik Junior i strijelci:

Ajdin Tufekčić, Anes Suljić 1, Sead Delić, Edhem Grabus 4, Malik Delić, Muhamed Karić, Amar Kobilica 1, Edin Bajramović 9, Omer Suljić 4, Dragan Martinović 2, Mirza Mulić, Adi Šabić, Stjepan Baltić 2, Jasmin Beganović, Faris Telalović, Demir Šabanaović. (Trener Vladimir Zeljko);

Najefikasniji kod ŠR Čelik Junior bili su: Edin Bajramović 8, te Omer Suljić i Edhem Grabus po 4 gola.

Kod RK Krivaja najefikasniji: Edin Klis 8, Mirza Dervenčić 6 i Bojan Grujičić 5 golova.

Mlada ekipa ŠR Čelik Junior pružila je dobar otpor favorizovanoj ekipi Krivaje u prvom poluvremenu, koje su rješili u svoju korist sa 16:14.

Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu Krivaja je prešla u vodstvo od 16:17, koje više nisu ispuštali do kraja, nego samo povečavali. U ostatku drugog poluvremena gosti iz Zavidovića bili su nezaustavljivi, iskoristili su umor najboljih igrača Čelik-Juniora, rotirali su stalno sa izmjenama i na kraju zasluženo slavili pobjedu rezultatom 24:34.

Inače, gosti iz Zavidovića su u ovaj duel ušli kao favoriti, prije svega radi povrede nekoliko domaćih rukometaša, što se posebno osjetilo u drugom poluvremenu kada domaći tim nije imao „dužu“ klupu da ugrozi ozbiljnije goste iz Zavidovića.

Rukometaši Krivaje, današnjom pobjedom, ostali su u igri za prvo mjesto, ali do kraja prvenstva trebat će im čudo da ekipa Slobode kiksa negdje, što će biti veoma teško. S druge strane Čelik-Junior ostao je na trećem mjestu

U narednom 21.kolu rukometaši Čelik Juniora idu u goste ekipi ORK Rudar.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno