Rukomet

Poraz rukometaša Čelika u Cazinu od Krajine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz rukometaša Čelika u Cazinu od Krajine – Prva liga FBiH, grupa Sjever, 3.kolo. RK KRAJINA – RK ČELIK 40:34;

U utakmici 3. kola rukometne Prve lige FBiH, grupa Sjever, sezona 2017/2018, rukometaši Čelika gostovali su u Cazinu kod ekipe Krajine. Pobjedu je ostvarila domaća ekipa Krajine rezultatom 40:34 (19:15) i tako stigla do treće uzastopne pobjede. Rukometaši Čelika doživjeli su drugi poraz.

U prvom dijelu Krajina je brzim kontrama stvorila sigurnu razliku, koju je održavala do odmora na koji se otišlo pri rezultatu 19:15.
Drugo poluvrijeme Krajina počinje furiozno, te u 38. minutu prednost odlazi na 11 golova, 27:16.

Do kraja nešto opuštenija igra domaće ekipe što je rezultiralo s konačnih 40:34, objavili su na Cazin.net.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Denis Hošić sa 8 pogodaka, kod Čelika se istakao kapiten Adnan Begagić sa 10 golova, a vrijedi izdvojiti i dobru partiju mladog Adija Pašalića i Muhameda Ajanovića, koji su se po sedam puta upisali u listu strijelaca.

U izjavi za medije, nakon ove utakmice, trener Čelika ističe da nije zadovoljan neujednačenim kriterijem suđenja i navodi da je Čelik imao osam isključenja, a Krajina dva isključenja, Takođe, protiv Čelika je dosuđeno devet sedmeraca, a za Čelik tri sedmerca.

Rezultati 3. kola Prve lige FBiH, grupa Sjever:
RK Krajina-RK Čelik 40:34
RK Sana-RK Gradačac 17:30
RK Konjuh 2-RK Krivaja 19:39
RK Žepče-RK Sloboda 30:25
RK Gračanica-RK Lukavac 45:17
(Slobodna je bila ekipa RK Bosna TS)
Na vrhu tebele sa maksimalnim učinkom sa osvojenih 9 bodova nalazi se RK Ģračanica i RK Krajina, a maksimalan učinak ima i RK Bosna TS, ali i utakmicu manje.
Prvenstvo u Prvoj ligi Federacije nastavlja se narednog vikenda, a pred rukometašima Čelika je težak ispit s obzirom da im u goste dolazi ekipa Gračanice.

E.Imamović
Foto Moj Cazin.Ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno