Rukomet

Poraz rukometaša Čelika u Areni od Goražda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz rukometaša Čelika u Areni od Goražda – Uokviru 21.kola rukometne Premijer lige BiH u zeničkoj Areni igrali su domaći Čelik i Goražde. Pobjedu su ostvarili gosti iz Goražda. Rezultat: RK Čelik – RK Goražde 32:35 (16:17);

Ovo je za Čelik bio sedmi uzastopni prvenstveni poraz, kojim su, gotovo, zapečatili nemogučnost opstanka u Premijer ligi BiH.

Domaći rukometaši uspjevali su u prvom dijelu susreta držati ritam. Imali su prednost od dva gola kod 13:11.  Bilo je i 15:15, ali su Goraždani na odmor otišli sa minimalnom prednošću od 16:17.

Drugo poluvrijeme je većim dijelom bilo u znaku gostiju. Do 50. minute najveću prednost imali su od četiri gola. Krivokapić je pogodio za 28:33 u 56. minuti. Dva minuta kasnije na semaforu je bilo 31:33.

Izabranici trenera Seldina Rizvanovića do kraja nisu imali snage za preokret rezultata.

Najefikasniji kod Čelika bili su Enes Skopljak sa 9 i Edin Bajramović sa 7 golova, a kod gostiju iz Goražda Krivokapić je postigao 9, te Žiga 7 golova.

Tako se Čelik nije uspio revanširati Goraždu za poraz u prvom dijelu prvenstva.

-RK Čelik trese rezultatska ali i finansijska kriza, Čelik će do kraja prvenstva u svakom susretu ići na pobjedu i časno i pošteno odigrati završnicu lige, a po završetku sezone planirana je temeljna analiza urađenog i izrada Plana za naredni period. Novi UO koji je od januara preuzeo mandat već tada je najavio da će prvenstveni cilj u budućnosti biti podmlađivanje ekipe uz oslanjanje na „domaće“ snage što je već na polusezoni učinjeno imenovanjem domaćeg trenerskog kadra i sastavljanjem većeg dijela ekipe od igrača iz Zenice. Mladi juniori koji su tada pridruženi prvom timu već su stekli svoja prva premijerligaška iskustva i zalog su za budućnost, a u pripremi su i planovi za razvoj i unapređenje omladinskog rukometa i još veću popularizaciju ovog sporta u Gradu,- kažu u RK Čelik-

Rezultati 21.kola, 24/25.03.2017.:
RK Čelik – RK Goražde 32:35
RK Krivaja – RK Derventa 27:21
RK Zrinjski – RK Bosna 22:26
RK Maglaj – RK Sloga 38:32
RK Borac m:tel – RK Prijedor 32:16
RK Vogošca POLJINE HILLS – RK Konjuh 34:31
 (Slobodna ekipa RK Krajina)

Parovi 22.kola:

XXII kolo, datum – 31.03/01.04.2017.
RK Bosna –RK Čelik
RK Derventa –RK Krajina
RK Konjuh –RK Borac m:tel
RK Prijedor –RK Maglaj
RK Sloga –RK Zrinjski
RK Goražde –RK Krivaja

(Slobodna je ekipa RK Vogošca POLJINE HILLS)

Napomena: Na početku drugog dijela iz lige je istupila ekipa Hercegovine, pa liga u nastavku broji 13 klubova i u svakom kolu jedna ekipa će biti slobodna.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno