Rukomet

Poraz rukometaša BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu 4. kola Druge grupe kvalifikacija za evropsko prvenstvo danas u Kaunasu poražena od selekcije Litvanije sa 19:15 (10:7). Izabranici selektora Dragana Markovića odigrali su najlošiju utakmicu u ovim kvalifikacijama i pretrpjeli drugi poraz koji im je umanjio šanse za odlazak na EP. Litvanci su se, kao i u prvom meču u Cazinu, pokazali kao izuzetno težak protivnik za bh. rukometaše koji su samo u prvih sedam-osam minuta bili na očekivanom nivou.

Reprezentacija BiH dobro je otvorila meč i bez većih problema povela s tri gola razlike 1:4. No, uslijedio je neshvatljiv pad u igri. Bezidejnost u napadu rukometaše BiH koštala je nepostignutog gola više od deset minuta, što su iskoristili Litvanci i u 15. minuti došli do poravnanja, a ubrzo potom i do vodstva koje je na kraju poluvremena iznosilo tri gola. Nemoć u igri bh. reprezentacije u napadu najbolje pokazuje podatak na u dva navrata nisu uspijevali postići pogodak s igračem više.

Početak drugog poluvremena nije donio promjenu na terenu, s obzirom na to da su domaći sa dva vezana gola došli do najveće prednosti (12:7.). Tračak nade donio je pogodak Prcea, potom odbrana Burića, te prvi gol Savića sa smanjenje zaostatka na tri gola. Uslijedilo je dvostruko isključenje za Litvance što su bh. reprezentativci iskoristili i u 43. minuti se u potpunosti vratili u igri, došavši na samo gol zaostatka (13:12). No, to je bilo sve što su učinili, pošto su Litvanci ponovo uspjeli nametnu svoj ritam igre i za tri minute doći do nove prednosti od tri gola koju su održali do kraja.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Nikola Prce i Senjamin Burić sa četiri pogotka, dok je Benjamin Burić imao deset odbrana. Rukometaši BiH nakon ovog poraza ostali su na drugoj poziciji na tabeli, a naredni meč koji bi mogao biti odlučujući za drugu poziciju u grupi igrat će 11. juna protiv Bjelorusije.

Rezultati susreta četvrtog kola  Druge grupe kvalifikacija za evropsko prvenstvo za rukometaše 2016. u Poljskoj:

– subota:
Danska – Bjelorusija 32:23

– nedjelja: 
Litvanija – Bosna i Hercegovine 19:15

Tabela: 

1. Danska 4 4 0 0 124:94 8 
2. BiH 4 1 1 2 89:92 3 
3. Bjelorusija 4 1 1 2 105:121 3 
4. Litvanija 4 1 0 3 91:102 2 

Preostali susreti:
5. kolo: 
Litvanija – Danska (10. juna) 
BiH – Bjelorusija (11. juna): 
6. kolo: 
Danska – BiH (14. juna) 
Bjelorusija – Litvanija (14.juna) 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno