Nogomet

Poraz naših Zmajica od favorizovane Engleske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz naših Zmajica od favorizovane Engleske – „U-17“ reprezentativke Bosne i Hercegovine poražene su danas u Zenici od odgovarajuće selekcije Engleske sa 0:4 u susretu drugog kola grupe 1 kvalifikacija za Euro 2020.

Engleska do prednosti dolazi u 14′. Agnes Beever-Jones oduzima loptu bh. igračicama na 30-ak metara od gola Anamarije Prljević i snažnim udarcem pogađa mrežu.

Prednost Engleske je udvostručena u 38′. Mia Ross dobija loptu na lijevoj strani kaznenog prostora bh. tima i proslijeđuje je za Mariu Edwards koja sa desetak metara postiže gol.

Engleskinje su i u drugom poluvremenu imale terensku inicijativu, a u 54′ postižu i treći pogodak. Deearna Goodwin je sa desne strane poslala odličnu loptu na penal za Lucy Watson koja je precizna za 3:0.

Konačan rezultat postavlja Maisie Symonds u 76′. Edwards je odlično prošla po desnoj strani i šutirala, Prljević kratko odbija loptu, a na nju natrčava Symonds i postiže pogodak.

Po završetku utakmice selektor bh. reprezentacije Ilija Lucić je izjavio:

„Čestitam reprezentaciji Engleske na pobjedi. Mnogo su kvalitetnije i snažnije od nas. Nismo se dovoljno fizički oporavili od teške utakmice u prvom kolu. S druge strane Engleska je danas nastupila sa 7 novih igračica u prvoj postavi u odnosu na prošli meč. Mi taj luksuz nemamo, ne možemo toliko mijenjati i nismo danas imali tu svježinu koju je imao protivnik.“

Lucić se osvrnuo i na naredni meč sa Hrvatskom:

„To je jako bitna utakmica za nas. Moramo se maksimalno potruditi da ostvarimo naš cilj i plasiramo se u elitni krug. Nadamo se da ćemo uspjeti da pripremimo ekipu i da ćemo ostvariti pobjedu.“

U drugom susretu grupe Belgija je sa 1:0 pobijedila Hrvatsku. Nakon dva kola prvo mjesto na tabeli zauzima Engleska sa 6 bodova ispred Belgije koja je osvojila 4, BiH sa 3 i Hrvatske koja je bez bodova.

Treće kolo na programu je 27. oktobra u 13:30 kad će se sastati Bosna i Hercegovina-Hrvatska (Trening centar NS/FS BiH, Zenica) i Engleska-Belgija (Stadion FK Mladost, Doboj Kakanj).

Engleska-Bosna i Hercegovina 4:0 (4:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica

Sutkinja: Dimitrina Milkova (Bugarska).

Pomoćne sutkinje: Mirela Ivanova (Bugarska), Polyxeni Irodotou (Kipar).

4. sutkinja: Ioanna Allayiotou (Kipar).

Posmatračica suđenja: Olga Tanschi (Moldavija).

Delegat: Rudolf Zavrl (Slovenija).

Golovi: 1:0 Beever-Jones (14′), 2:0 Edwards (38′), 3:0 Watson (54′), 4:0 Symonds (76′).

Žuti kartoni: Japić (BiH).

Engleska: Sophie Hillyerd, Agnes Beever-Jones, Anna Phillips (65. Freya Gregory), Anouk Denton, Jorja Fox (65. Caitlin Smith), Lucy Watson (77. Lexi Lloyd-Smith), Maisie Symonds, Maria Edwards (77. Emily Murphy), Mia Ross, Deearna Goodwin, Ruby Mace. Selektorica: Lydia Bedford.

Bosna i Hercegovina: Anamarija Prljević, Elma Huremović (90. Berina Huseinović), Sidney Japić, Elvira Hasanović, Marija Ana Milinković, Emma Kos, Irma Kurtagić (72. Radmila Ždero), Maja Jelčić, Almasa Pandžić (55. Lamija Duvnjak), Jovana Stevanović (46. Minela Crnac), Naida Haračić. Selektor: Ilija Lucić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno