Košarka

Poraz košarkašica BiH na startu kvalifikacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je poraz na stratu kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine.

Košarkašice BiH su u prvom kolu večeras u dvorani “Hills” na Ilidži poražene od selekcije Crne Gore sa 70:91.

Gošće su opravdale ulogu favorita i slavile ubjedljivu pobjedu. Utakmicu su “prelomile” sredinom druge četvrtine kada su napravile veliku seriju od 18 poena i došle na 20 poena razlike. Prethodno je i reprezentacija BiH imala svoj period igre, kada je preko raspoložene povratnice u bh. tim Melise Brčaninović došla na svega dva poena zaostatka, ali je onda uslijedio veliki pad u igri.

Ipak, u posljednjoj minuti prvog poluvremena Nataša Šobot sa dvije trojke i Melisa Brčaninović polaganjem vraćaju bh. tim na “podnošljivih” 12 poena zaostatka.

Slično je bilo i u nastavku utakmice, s obzirom na to da su Crnogorke ponovo uspjele doći do 20 poena razlike. No, izabranice selektora Miloša Pavlovića nisu se predavale pa su se uspjele vratiti na deset poena razlike, ali nisu mogle ispod dvocifrenog zaostatka.

Do kraja su gošće u potpunosti slomile otpor bh. tima i slavile ubjedljivu pobjedu.

Najefikasnije u reprezentaciji Bosne i Hercegovine bile su Melisa Brčaninović sa 24, Nataša Šobot sa 14 i Dragana Domuzin sa 13 poena, dok su selekciju Crne Gore predvodile Taya Davis-Reimer sa 19, Marija Leković sa 15 i Milica Jovanović sa 14 poena.

U drugom kolu reprezentacija BiH za tri dana gostuje selekciji Luksemburga, koja je večeras u gostima slavila protiv Švicarske sa 56:48.

Za reprezentaciju BiH u ovom “prozoru” igraju tri igračice Čelika (Radulović, Selimović i Ahmić), a također pomoćni trener u stručnom štabu je trener KŽK Čelik BH Telecom Aida Kalušić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno