Nogomet

Poraz Čelika u Bijeljini, Maksimović dvostruki strijelac za Bjeljince

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poraz Čelika u Bijeljini, Maksimović dvostruki strijelac za Bjeljince

FK RADNIK –NK ČELIK  2:1; Gradski stadion u Bijeljini; Početak u 16 sati; Gledalaca oko 400.

Glavni sudija bio je Mateo Musa (Čitluk), pomoćnici A1 Goran Dujak (Odžak), A2 Bojan Maksimović (Modriča), delegat Miloš Brkić (Laktaši), posmatrač suđenja Sead Kulović (Sarajevo).

Uokviru  10. kola prvenstva BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, sezona 2019/2020, na  gradskom stadionu u Bijeljini igrali su domaća ekipa Radnik i zenički Čelik. Završeno je pobjedom domaćih.

REZULTAT: RADNIK – ČELIK  2:1  (2:1)

Strijelci: 1:0 Dejan Maksimović u 3′, 1:1 Anel Dedić u 15′, 2:1 Dejan Maksimović u 33′

Sastavi ekipa:

Radnik: Bilobrk, Simonović, Mekić, Vasić, Peco, Maksimović, Karić, Plavšić, Đurić (cap), Šubert, Merajić. (Glavni trener Mladen Žižović);

Čelik: Pavlović, Brekalo, Ćubara, Vrhovac, Dedić (cap), Dilaver, Grahovac, Žuna, Aganspahić, Pecelj, Perišić. Rezerve u Čeliku: Nurković, Resić, Isić, Blažević, Mahmutović, Leon Filipetto, Okić. (Glavni trener Marko Babić)

U utakmici ekipa koje su u prvih devet kola osvojile po 12 bodova, minimalnu pobjedu od 2:1 ostvarila je domaća ekipa Radnik.

Neki od zanimljivih detalja sa utakmice.

Domaća ekipa Radnik dolazi rano u vođstvo od 1:0 i to u trećoj minuti nakon lijepe akcije preko Dejana Maksimovića.

U 15.minuti Čelik je izjednačio na 1:1, a strijelac je bio kapiten Anel Dedić. Lopta je ubačena sa lijeve strane u šesnaesterac, golman domaćih Luka Bilobrk bio je neodlučan, a Dedić je stigao do lopte prije golmana domaćih i pogodio za izjednačenje.

Velika šansa za Čelik u 19′ nakon kornera, igrač domaćih Đurić izbacio je loptu sa same gol linije.

Domaći prelaze u novo vođstvo u 33′, opet je strijelac Dejan Maksimović, koji je jednu odbijenu loptu iz blizine ubacio u gol gostiju, 2:1 za Radnik.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene u rezultatu, poluvrijeme Radnik – Čelik 2:1.

-Manja grupa najvatrenijih navijača Čelika stigla je na tribine stadiona u Bijeljini početkom drugog poluvremena i sigurno će učiniti sve kako bi vodili svoj tim do nešto pozitivnijeg rezultata. Radi se o maloj, ali odabranoj grupi, koja je prevalila veliki put i pokazala koliko voli svog Čelika -, objavili su na Sportsport.ba.

U prvih dvadeset minuta drugog poluvremena nije bilo prilika za postizanje golova, igralo se uglavnom između dva šenaesterca. Domaći igraju smireno i čuvaju postignutu prednost, a gosti kao da nemaju snage za ozbiljniju ofanzivu, ima pokušaja Čelika da izjednači rezultat, ali domaći su disciplinovani.

U 87.minuti igrač domaćih Mekić šutira pored gola iz povoljne pozicije, a nakon dvije minute domaći pogađaju i stativu preko rezerviste Jovana Motike.

Završilo je rezultatom 2:1 za Radnik, koji je postignut u 33.minuti.

Čelik je u krizi igre i rezultata i ovo je treći poraz zaredom, dva u prvenstvu i jedan u Kupu.

E.Imamović; Foto Sportsport.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno