Info

Poplave: Stanje u općinama ZDK normalno

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona saopćio je da kiše koje su pojačane u proteklim danima, zasad nisu donijele veće probleme.

Na osnovu informacija lokalnih operativnih centara civilne zaštite, slivovi svih rijeka u kantonu su u visini normalnog vodostaja. U općinama ovog kantona zasad su zabilježene pojave blagog porasta vodostaja rijeka i lokalnih potoka, a vodostaj rijeke Bosne je normalan. Vodostaj u slivu Lašve, koja se uliva u rijeku Bosnu s područja Srednjobosanskog kantona, porastao je za 10 centimetara i ne predstavlja opasnost po stanovništvo i materijalna dobra.

Putna infrastruktura na području Zeničko-dobojskog kantona je u funkciji te nije bilo posebnih ograničenja ni zastoja u odvijanju saobraćaja na svim glavnim i lokalnim putnim pravcima. U narednom periodu se očekuju padavine pa iz Kantonalog operativnog centra civilne zaštite ZDK-a preporučuju da se pojača čišćenje propusta, odvoda i da se saniraju manje akumulacije vode na putevima. U protekla 24 sata u Zeničko-dobojskom kantonu nisu registrovane intervencije vatrogasnih jedinica koje su obavljale svoje redovne poslove i zadatke.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno