Biznis

Ponovo objavljen tender za nabavku registarskih tablica vrijedan 9,2 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencije za identifikaciju dokumenata, evidencije i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) ponovo je objavila tender za nabavku nepersonalizovanih registarskih tablica i folija za bojenje tablica, javlja Akta.ba.

Vrijednost tendera je 8,6 miliona KM, odnosno 9,2 miliona KM sa PDV-om.

Nabavka nije podijeljena na lotove, a kao obrazloženje se navodi da izbor više ponuđača za isporuku navedenih roba može dovesti do poteškoća.

“Naime, postojanost boje na obijenim tablicama zavisi od vrste folije za bojenje tablica i od vrste retroreflektivne folije na tablicama, te ako kvalitet boje na tablicama bude loš zbog neusaglašenosti materijala, nastali bi problemi koji su izvan kontrole ugovornog organa”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za prijem ponuda je 20. decembar 2023. godine.

Kako je opisano, nepersonalizovane registarske tablice sa sigurnosnim elementima za motorna vozila moraju biti sačinjene od aluminijuma, da budu ravne i glatke sa zaštitnim retroreflektivmm slojem, koji je postavljen na anti korozivni sloj što osigurava dugotrajno vezivanje sa podlogom. Ove tablice treba da su otporne na udare i krivljenje sa zakrivljenim uglovima, koji umanjuju rizik od povreda u slučaju nesreće ili drugog uticaja uzrokovanog silom.

Firma koja dobije tender, obavezuje se vršiti hitnu isporuku nepersonalizovanih registarskih tablica po zahtjevu i narudžbi IDDEEA-e. U slučaju hitne isporuke, dužna je isporučiti minimalno 5.000 komada a maksimalno 15 000 komada nepersonalizovanih registarskih tablica.

Sporazum će biti zaključen na period od četiri godine, računajući od 24. juna 2024. godine.

Podsjetimo, u julu ove godine IDDEEA je poništila isti tender u cilju omogućavanja tržišne konkurencije, te antidiskriminacije i transparentnosti. Agencija je planirala relokaciju finansijskih sredstava, te detaljniju provjeru tržišta za navedenu javnu nabavku.

Posao proizvodnje i isporuke nepersonaliziranih tablica posljednjih nekoliko godina dobijale su firme KIG d.d. Zagorica i Valuna d.o.o. Sarajevo.

Autor: akta.ba/S.B.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno