Info

Ponovni apel poslodavcima zbog vrućina

Prognoza do kraja avgusta
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Apel poslodavcima – Ministar rada i boračko- invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović upozorava poslodavce da su dužni da, zbog najave novog toplotnog talasa sa temperaturama i do 40 stepeni Celzijusa, izvrše preraspodjelu radnog vremena i tako zaštite zdravlje svojih radnika.

Prema međunarodnom standardu ISO 7243 koji definiše uslove i kriterije izvođenja radova u uslovima visokih teperatura, predviđeni su načini izvođenja radova i mjere rada za date uslove kao i preporuke za poslodavce i radnike vezano za prevenciju, koje će pomoći da se rizik od izloženosti visokim temperaturama na radnom mjestu svedu na najmanju moguću mjeru.

“Nesporno je da učestale vrućine utiču na zdravlje radnika, posebno onih koji rade na otvorenom i duže vrijeme su izloženi suncu zbog obaveza prema poslu, zbog čega dolazi do pada koncentracije u radu i mogućnosti povrjeđivanja radnika“, naglašava ministar uz upozorenje poslodavcima Republike Srpske da su dužni da radno vrijeme na otvorenom prilagode vremenskim uslovima i tako zaštite zdravlje svojih radnika, kao i da za rad u zatvorenim prostorijama obezbijede rashlađivanje prostorija”.

Savanović je uvjeren da će preraspodjelom radnog vremena poslodavci prepoznati svoj, ali i interes radnika.

Izvor: N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno