Biznis

Ponovljen tender za nabavku cigareta i duhana zatvorenicima u FBiH od 2,7 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalno ministarstvo za pravdu raspisalo je tender za nabavku cigareta i proizvoda od duhana za kazneno-popravne zavode u FBiH težak 2,7 miliona KM sa PDV-om, saznaje Akta.ba.

Radi se o nabavci koja se raspisuje treći put, jer su prethodne dvije iz jula i septembra poništene. Razlog je jer nijedna od primljenih ponuda nije prihvatljiva. Vrijedi spomenuti i to da je prvi tender raspisan u julu bio vrijedan oko 1,2 miliona KM, da bi nakon nekoliko neuspjelih pokušaja realizacije cijena nabavke duplo narasla.

Cigarete se nabavljaju za kazneno-popravne zavode (KPZ) u Orašju, Zenici, Mostaru, Busovači, Sarajevu, Bihaću, Orašju, a ugovor se dodjeljuje na period od dvije godine jednom ponuđaču putem e-aukcije.

Prema evidenciji dodijeljih ugovora na portalu Akta.ba, ovaj posao je ranijih godina dobijala zenička firma Džananović Transport.

2020. godine vrijednost nabavke je iznosila 3,4 miliona KM za period od tri godine.

“Izvor sredstava za nabavke su lična sredstva osuđenih lica na osnovu čega ugovorni organ, u skladu sa preferencijama osuđenih lica”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

U specifikaciji roba navode se robne marke proizvoda Marlboro, Chesterfield, Lucky strike, Rothmans, Drina, filteri, mašinice za punjenje itd…

Dakle, cigarete se koriste za dalju prodaju zatvorenicima u kantinama pobrojanih KPZ-ova po istoj cijeni po kojoj se i nabave, a cigarete su redovno i na popisu stvari koje zatvorenici mogu dobivati od svojih posjetilaca.

Akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno