Info

Ponedjeljak: Dan žalosti u cijeloj BiH

Dan žalosti u FBiH
Dan žalosti u FBiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dan žalosti u FBiH – Vlada Federacije BiH danas je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o proglašenju ponedjeljka, 16. novembra/studenog 2015. godine, Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način Federacija BiH izražava žalost i saosjećanje s francuskim narodom nakon serije terorističkih napada u Parizu i pogibije nedužnih ljudi.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije Bosne i Hercegovine.

Na dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Medijske kuće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, kaže se u Odluci Vlade FBiH.

Vlada Federacije BiH poziva građane da na Dan žalosti u 12.00 sati minutom šutnje, učenjem Fatihe, ili na drugi prigodan način, odaju počast žrtvama terorističkih napada u Parizu, kao što će to uraditi i građani svih evropskih država.

U znak žaljenja za stradalima u ovim terorističkim napadima, pred sjedištima Vlade Federacije BiH u Sarajevu i Mostaru zastave su spuštene na pola koplja, odnosno jarbola, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

I u Republici Srpskoj sutra je Dan žalosti, u znak solidarnosti s francuskim narodom nakon terorističkih napada. Odluku o danu žalosti donijela je Vlada Republike Srpske na telefonskoj sjednici.

[box type=”shadow” ]Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku da se ponedjeljak,16.novembar, proglasi danom žalosti u znak žaljenja za stradalima u terorističkim napadima u Parizu. Toga dana na svim institucijama BiH bit će spuštene zastave na pola koplja, saopćila je Služba za informiranje Generalno tajništvo Vijeća ministara BiH. [/box]


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno