Info

Ponedjeljak, 4. januar Dan žalosti u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je 4. januar 2021. godine proglasila Danom žalosti u ovom entitetu zbog tragedije u mjestu Tribistovo u Općini Posušje. Kako su saopćili, Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade FBiH i institucija FBiH.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima. Medijske kuće na teritoriji ovog entiteta su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti, napomenuli su iz Vlade FBiH.

Podsjećamo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je pozvao Vijeće ministara da Dan žalosti bude proglase u cijeloj državi. Poginuli u Posušju imali između 18 i 19 godina, pronašle ih osobe iz susjedne vikendice. U vikendici kod Posušja danas je pronađeno osam beživotnih tijela. Sumnja se da je uzrok njihove smrti gušenje, a stradali su imali između 18 i 19 godina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno