Kultura

Pomozimo Zeničankama da otputuju na takmičenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako su školski raspusti i lijepo vrijeme većinu djece i roditelja potjerali u južnije krajeve za članove ARS Centra škola još nije gotova. Nastavnice vrijedno rade na pripremama za završni čas kojim će se polaznici oprostiti od ove školske godine kada će im biti uručene diplome i uvjerenja o završenom stepenu.
No, za dvije balerine ni to neće biti kraj sa treninzima i natjecanjima. Kao što smo ranije izvještavali, ARS je i ove godine učestvovao na nekoliko značajnih međunarodnih takmičenja ostvarivši zavidne rezultate, a šlag na kraju uspješne godine trebale bi biti jedine dvije predstavnice BiH na finalnom takmičenju Svjetskog plesnog kupa koje će se održati 26.06. u Bukureštu, Rumunija.
Iako male balerine (Iskra Nadžak – 9g. i Džena Sačak – 6g.) vrijedno treniraju i željno išćekuju taj momenat koji sanjaju svi ponosni Bosanci i Hercegovci – nastupati pod zastavom svoje domovine, kako se vrijeme polaska bliži sve su manje šanse da će im se taj san i ostvariti. Troškove odlaska na jedno takvo prestižno takmičenje nisu u mogučnosti sami snositi – ni roditelji, ni škola, a pomoći od strane nadležnih institucija nedostaje.
Ipak, u ARS-u vjeruju da će se u međuvremenu javiti zainteresovani privredni subjekti i naši sugrađani, potencijalni sponzori, koji bi ovim djevočicama obezbijedili da naporni treninzi ne budu uzaludni te da otputuju i ponosno predstave našu domovinu među 37 drugih zemalja svijeta – učesnica finalnog takmičenja.
Ukoliko želite da pomognete djevojčicama da se pojave u finalu, sa predstavnicima ARS Centra možete stupiti u kontakt putem e-maila: [email protected] ili na brojeve telefona: 060 300 2996 ili 062 069 174.

11391447 10205672966236683 5046268978066000381 n

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno