Info

Pomozimo Milani Gajić i Almini Salkić da pobijede Laforinu bolest

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pomozimo Milani Gajić i Almini Salkić da pobijede Laforinu bolest – U ovoj godini očekujemo prvi lijek za Laforinu bolest i to lijek koji će moći pomoći i mnogim drugim neurološkim oboljenjima. Međutim, taj će se lijek, obzirom da za sada ne prolazi krvno – moždanu barijeru, morati aplicirati u kičmeni kanal svakih dva mjeseca. Ovaj prvi lijek će spasiti mnoge živote, to je sigurno, ali se mora raditi na njegovom unapređenju, pogotovo zbog djece koja su u uznapredovaloj fazi bolesti kao što su Milana i Almina u BiH, ali i neka djeca sa prostora bivše Jugoslavije i šire.

Tim profesora Minasiana u SikKids klinici u Torontu radi na unapređenju lijeka u tom pravcu. Obavijestili su nas da bi suma od 114000 dolara (taksativno raščlanjena po stavkama) u velikoj mjeri ubrzala taj proces.Vijest smo proširili ka svim lafora porodicama i udruženjima s kojima smo u kontaktu u svijetu. Trenutno su aktivna dva humanitarna broja: 1412 m.tel mreža do kraja marta i 090291052 BH Telekom do kraja godine. Humanitarni brojevi imaju smisla ako se za njih čuje i bili bismo mnogo zahvalni ako biste povremeno podsjećali na njih, u želji da Milana Gajić i Almina Salkić iz BiH, djevojke koje su u poodmakloj fazi bolesti i nemaju još mnogo vremena, ali i sva Lafora djeca svijeta konačno dočekali lijek. Pomozite nam da Laforinu bolest konačno izbrišemo sa lica zemlje!

Ko želi da donira sredstva može uplatiti na račune: UniCredit Bank DD transakcioni broj – 3383502505881698 na ime Snježana Gajić i devizni račun: UniCredit Bank DD Bosna i Hercegovina, I krajiškog korpusa 39 78000 Banjaluka IBAN BA393383502869422275, Swift code: UNCRBA22, broj računa: 40153970101, na ime Snježana Gajić, Bože Nikolića 3 Banjaluka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno