Biznis

Pomoć domaćim firmama za uvođenje CE znaka

Pomoć domaćim firmama za uvođenje CE znaka
Pomoć domaćim firmama za uvođenje CE znaka
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pomoć domaćim firmama za uvođenje CE znaka- Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine objavila je javni poziv bosanskohercegovačkim kompanijama za pružanje podrške/obuke za postavljanje CE znaka na proizvod.

Putem javnog poziva odabrat će se pet malih i srednjih kompanija kojima je potreban CE znak za plasman proizvoda na tržište EU, a kojima će se sufinansirati konsultantske usluge. Glavne aktivnosti odnose se na pripremu tehničke dokumentacije za proces usklađivanja proizvoda sa zahtjevima EU direktiva i EN standarda s ciljem postavljanja CE znaka.

Postavljanjem CE znaka na proizvode koji su predmet ovih direktiva, bh. proizvodi dobijaju nesmetan pristup tržištima zemalja EU što će im stvoriti mogućnost povećanja izvoza i otvaranja novih radnih mjesta.

Projekat „CE označavanje – pasoš za izvozno orijentirane kompanije u BiH“, Vanjskotrgovinska komora BiH provodi uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Krajnji rok za dostavu prijava je 22. decembar.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno