Info

Položaj menadžera u društvu

Menadžeri postepeno zauzimaju pravo mjesto u društvu (FENA
Menadžeri postepeno zauzimaju pravo mjesto u društvu (FENA)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Položaj menadžera u društvu- Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora “Summit 100 uspješnih menadžera regiona”, koji se održava danas u Sarajevu, izjavio je da sposobni menadžeri danas, za razliku od prije 20-ak godina, postepeno zauzimaju pravo mjesto u društvu i da smo prevazišli pojave da “uglavnom neradnici govore da su svi menadžeri lopovi”.

Škrbić je dodao da bi bio najsretniji kada bi na današnjoj konferenciji uspješni menadžeri govorili o konkretnim projektima, kako je to u izlaganju učinio Dragomir Karić.

Potpredsjednik Zepter grupe Vibor Mulić rekao je da bi moto “Jedan region – jedna ekonomija” trebalo revidirati jer je ekonomija jedna – svjetska i globalna.

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić naglasio je da nema potrebe objašnjavati da je pitanje saradnje zemalja regiona izuzetno važno nakon ratova u kojim se raspala Jugoslavija.

Dodao je da je nakon odluke Velike Britanije o izlasku iz Evropske unije potrebno učiniti još više na afirmaciji EU jer je ona najelitniji ekonomsko-politički klub na svijetu, ali treba povesti računa da članice EU što manje smetaju pretendentima na članstvo.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Marinković rekao je da je u njegovoj zemlji u protekle dvije godine mnogo uloženo na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, te da su u prošloj godini ‘privukli’ 1,8 milijardi eura stranih investicija.

Istakao je da su u tom procesu pomalo zaboravljeni domaći investitori, te pozvao sve zemlje regiona da povedu više računa o domaćim firmama među kojima postoje i one koje mogu podnijeti konkurenciju i na globalnom nivou.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno