Nogomet

Poljaci u Bosnu i Hercegovinu dolaze bez Roberta Lewandowskog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poljaci u Bosnu i Hercegovinu dolaze bez Roberta Lewandowskog – Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine početkom septembra igrat će prve utakmice u novoj sezoni UEFA-ine Lige nacija, a protivnici Zmajeva su reprezentacije Italije i Poljske.

Prvi duel izabranici Duška Bajevića igrat će protiv reprezentacije Italije 4. septembra na gostujućem terenu, a tri dana kasnije ugostit ćemo reprezentaciju Poljske.

Na spisku selektora Poljske Jerzyja Brzęczeka nema najboljeg igrača reprezentacije, a po mišljenju mnogih i najboljeg igrača svijeta u prošloj sezoni.

“Prije svega želim čestitati Robertu na velikom uspjehu, a osvajanje Lige prvaka to jeste bez ikakve sumnje, baš kao i titula najboljeg strijelca. To je velika stvar i moramo biti ponosni na njega. Danas sam obavio razgovor s Robertom i zajednom smo zaključili da je najbolje da se odmori poslije ovih iscrpljujućih utakmica i fizički i psihički. Zbog toga ga neće biti na spisku za utakmice u septembru. Osim toga pred njim je još jedna naporna sezona koja će se završiti Evropskim prvenstvom koje nam je itekako važno. Lewandowski naravno ostaje ključni igrač našeg tima, kapiten ekipe”, rekao je selektor Poljske.

Arkadiusz Reca također neće biti na raspolaganju selektoru Poljske zbog toga što se još uvijek nije u potpunosti oporavio od povrede.

Spisak selektora Poljske za utakmice s Bosnom i Hercegovinom i Holandijom:

Golmani: Dragowski, Skorupski, Fabiansi, Szczesny.

Odbrana: Bednarek, Karbownik, Bereszynski, Kedziora, Bochniewicz, Rybus, Glik, Walukiewicz, Jedrzejczyk.

Vezni red: Frabkowski, Krychowiak, Goralski, Linetty, Grosicki, Moder, Jozwiak, Szymanski, Kadzior, Zielinski, Klich.

Napad: Buksa, Piatek, Milik.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno