Politika

Policijskog stanici Tešanj uručeno kombi vozilo vrijednosti 95.000,00 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijskog stanici Tešanj uručeno kombi vozilo vrijednosti 95.000,00 KM- Ministar unutrašnjih poslova ZDK Emir Vračo i policijski komesar Admir Gazić posjetili Policijsku upravu IV u Tešnju

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo i policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić posjetili su danas, 04. januara 2024. godine, Policijsku upravu IV u Tešnju, gdje je održan radni sastanak na kojem su načelnik navedene policijske uprave i komandir Policijske stanice Tešanj informisali ministra i policijskog komesara o svim aspektima aktuelne bezbjednosne situacije na području iz nadležnosti Policijske uprave IV. Kako je konstatovano u završnom dijelu sastanka, u proteklom periodu na području Policijske uprave IV nisu zabilježeni veći sigurnosni problemi, te je stanje bezbjednosti u kontinuitetu održavano stabilnim i zadovoljavajućim. Kako je u nastavku pojašnjeno, takvo povoljno stanje je rezultat koordiniranog djelovanja i pravaca definisanih u proteklom periodu, koji su rezultat analiza i procjena izvršenih na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a koje su prvenstveno imale za cilj unapređenje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izvršenih na području Kantona, planskih aktivnosti na preveniranju svih oblika nezakonitog djelovanja pojedinaca i grupa, te drugih mjera i radnji koje su poduzimane sa ciljem unapređenja stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon održanog radnog sastanka, a što je bio jedan od ciljeva ove posjete, izvršena je predaja kombi vozila za privođenje koje je, simboličnom predajom ključeva, i zvanično dato na korištenje i upotrebu Policijskoj stanici Tešanj. Kako je naglašeno prilikom primopredaje, novonabavljeno vozilo će svakako doprinjeti povećanju efikasnosti u postupanju prilikom intervencija policijskih službenika u reagovanju na sigurnosne događaje, kao i prilikom poduzimanja radnji lišenja slobode i sprovođenja lica osumnjičenih za izvršenje krivičnih djela, prekršaja i drugih nedozvoljenih radnji. Kupovina ovog vozila predstavlja dio kontinuiranih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Uprave policije, koje se, uz maksimalnu podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona, poduzimaju na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih službi i službenika, što je značajan pomak u tim nastojanjima, te pokazatelj i potvrda velikog truda i napora na usavršavanju rada policijskih službenika, stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje istih na očuvanju lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona.

U nastavku posjete, ministar i policijski komesar su posjetili Policijsku stanicu Doboj Jug koja, pored Policijske stanice Tešanj i Policijske stanice Usora, djeluje u sastavu Policijske uprave IV u Tešnju. Tom prilikom, održan je radni sastanak na kojem su od strane komandira navedene policijske stanica prezentirani aktuelni parametri o stanju bezbjednosti na području iz nadležnosti Policijske stanice Doboj Jug, dok je u nastavku razgovarano o drugim pitanjima bitnim za rad i efikasno postupanje policijskih službenika.

Takođe se razgovaralo i o aktuelnim projektima i aktivnostima koje se realizuju sa ciljem poboljšanja kvalitete saradnje i pružanja usluga građanima, kao i projektima koji omogućavaju kvalitetnije uslove za rad svih službenika.

U svojim obraćanjima i razgovorima sa rukovodnim policijskim službenicima, ministar Vračo i komesar Gazić su izrazili zadovoljstvo prezentiranim podacima i generalno stanjem sigurnosti na području navedenih policijskih stanica, te iskazali opredjeljenje na ulaganju zajedničkih napora na što boljem osposobljavanju i opremanju policijskih službenika, što je jedan od bitnijih faktora u razvoju i unapređivanju demokratske policijske službe i svakako najznačajniji preduslov za proaktivno, profesionalno i efikasno funkcionisanje policijskih struktura u smislu reagovanja na sve sigurnosne izazove i dokumentovanja događaja iz nadležnosti policije.

Kako je predviđeno, u narednom periodu ministar i policijski komesar će posjetiti i ostale policijske uprave i stanice na području iz nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno