Sudske klupe

Policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK u okviru akcije “MREŽA III” vršili pretrese na 21 lokaciji u Zenici

specijalci policija.1340273372.36
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK u okviru akcije “MREŽA III” vršili pretrese na 21 lokaciji u Zenici – Rano jutros, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeti su istovremeni pretresi na dvadeset jednoj lokaciji na području Zenice.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “MREŽA III”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH.

Aktivnosti u okviru akcije “MREŽA III ” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “MREŽA I” i “MREŽA II” koje su sprovedene u 2016. i 2017. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija.

– Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Mreža III”, koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” – kazala je Feni portparolka MUP-a ZDK Aldina Alić.

Ona je dodala kako je akcija pri kraju, ali da se traga za još dvije osobe koje su u bijegu. Uhapšeni su privedeni u policijske prostorije i nad njima je izvršena obrada, a akcija se provodi u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II”, koje su provedene u 2016. i 2017. godini te u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba tada je bio lišen slobode, a pronađene su te oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela počinjenih od osoba koja su bila meta operativnih akcija.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno