Zenica

Policijski štab za utakmicu BiH-Vels

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je obaviještena od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da će se dana 10.10.2015. godine, na stadionu Bilino polje u Zenici, odigrati međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Velsa.

Obzirom da se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici, na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je formiran Štab za koordiniranje i usmjeravanje aktivnosti na obezbjeđenju naznačene nogometne utakmice, te je sačinjen Plan mjera i radnji, na osnovu kojeg će službenici ove Uprave preduzeti sve potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.

U službenim prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je održan sastanak Štaba, kojim je predsjedavao policijski komesar Šut Semir i na kojem su izdefinisani svi konkretni zadaci i obaveze nosilaca zadataka iz naznačenog plana, kao i način i dinamika realiziranja svih aktivnosti u skladu sa odredbama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona, Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i Zakona o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u Zeničko-dobojskom kantonu.

Tom prilikom su konkretizovane aktivnosti u kontekstu organizovanja i provođenja istih na obezbjeđenju ove značajne međunarodne nogometne utakmice, kako bi za vrijeme postupanja po Planu, svi policijski službenici i timovi, pravovremeno i efikasno reagovali u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i u incidentnim situacijama, takve situacije stavili pod kontrolu a izgrednike lišili slobode i udaljili sa stadiona. Kako je zaključeno, sve intervencije policijskih službenike moraju biti pravovremene, brze, dobro i kvalitetno koordinirane, a u postupanju policijskih službenika ništa ne smije biti prepušteno slučaju, posebno u okviru mjera fizičkog, operativnog, saobraćajnog i KDZ obezbjeđenja, kao i drugih planiranih zadataka Uprave policije i njenih organizacionih jedinica, koji su definisani na osnovu izvršene bezbjedonosne procjene.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK

sastanak staba 05.10.2015. 2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno