Zenica

Policijski sat u Zenici: Izdati prekršajni nalozi za neopravdano kretanje iza 18 sati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona večeras su od 18 sati počeli s provođenjem zabrane kretanja građana koja će trajati ujutro do 5 sati.

Ekipa portala Klix.ba večeras je bila u ophodnji sa zeničkom policijom koja je kontrolisala više desetina vozila i pješaka koji su iza početka zabrane zatekli na ulicama. Za volanom vozila uglavnom su bili radnici Kantonalne bolnice Zenica, ali je bilo i onih koji su bez opravdanja upravljali vozilom tokom zabrane.

Svi koji nisu imali opravdani razlog za kretanje u vrijeme zabrane dobili su prekršajne naloge u iznosu od 200 KM, a aktivnosti će biti nastavljene i tokom noći i trajat će sve dok Federalni štab civilne zaštite ne donese drugu odredbu.

U konačnici Zeničani su pokazali veliku svjesnost situacije i opasnosti koronavirusa, a to se najbolje moglo vidjeti i tokom današnjeg dana kada su ulice, kao i večeras, bile puste, a ispred apoteka i supermarketa poštovale su se i naredne o distanci između osoba.

Foto: E. M./Klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno