Zločini

Policijski bilten: Presijecanje optičkog kabla, napad i povrijeđivanje Zeničanke u Babinoj rijeci….

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten: Presijecanje optičkog kabla, napad i povrijeđivanje Zeničanke u Babinoj rijeci…. – Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 05.04.2018. godine, oko 22,00 sati, u ulici Kraljice Katarine kod broja 15, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari, presijecanjem optičkog kabla vlasništvo kompanije “Telemach”. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 05.04.2018. godine, u 15,45 sati, u ulici Prve zeničke brigade, u prizemlju stambene zgrade, ispred lifta, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe na naročito drzak način, kojom prilikom je ženska osoba V.Z., iz Zenice, zadobila teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem otkrivanja i procesuiranja izvršioca ove teške krađe.

Usora

Dana 04.04.2018. godine, u 23,55 sati, u mjestu Žabljak, od strane policijskih službenika Policijske stanice Usora kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “Peugeot”, registarskih oznaka E08-T-675, kojim je upravljalo lice M.M., iz Tešnja, dok se u vozilu, u svojstvu suvozača, nalazilo lice H.E., iz Doboj Juga. Prilikom pregleda lica H.E. isto se dalo u bijeg, odbacivši od sebe jedan upakovani sadržaj zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedeno lice je lišeno slobode, te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Doboj Jug

Dana 05.04.2018. godine, u 12,50 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Matuzići, od strane policijskih službenika kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka MB JR-091, kojim je upravljalo lice H.H., iz Doboj Istoka. Na mjestu suvozača, u vozilu se nalazilo lice M.M., iz Doboja, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađena pvc vrećica sa tabletama, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu. Sporne tablete su oduzete a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je devet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno